Brīdina tūristus uzmanīties no klaiņojošiem suņu bariem Turcijā

© Depositphotos

Turcijā tapis jauns likumprojekts, kas paredz kontrolēt klaiņojošu suņu populāciju, vēsta “Euronews”.

Lielbritānija brīdinājusi tos, kuri ceļo uz Turciju, uzmanīties no klaiņojošiem suņiem, kuri var būt agresīvi.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans Euronews atklājis, ka Turcijā ir aptuveni četri miljoni klaiņojošu suņu. Ziņojumā, ko publicējusi biedrība “Drošas ielas un tiesību uz dzīvību aizstāvēšana" teikts, ka kopš 2022. gada klaiņojošu suņu uzbrukumos miruši 65 cilvēki. Valdība solījās risināt šo problēmu pēc tam, kad galvaspilsētā Ankarā kāds bērns tika smagi ievainots pēc suņu uzbrukuma.

Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana valdošā partija parlametnā iesniegusi likumprojektu, kura mērķis ir pārvaldīt valsts lielo klaiņojošo suņu populāciju. Kritiķi ir nobažījušies, ka ierosinātā tiesību akta rezultātā suņi tiks ievietoti šaurās patversmēs un, iespējams, novedīs pie daudzu dzīvnieku nogalināšanas.Erdogana valdošajai partijai un tās sabiedrotajiem parlamentā ir vairākums, un likumprojekts, visticamāk, tiks pieņemts.



Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais