Infektoloģijas centrs brīdina Taizemes apceļotājus par iespējamu inficēšanos

Latvijas Infektoloģijas centrs (LIC) izplatījis brīdinājumu tūristiem, kuri šā gada janvārī vai februārī apmeklējuši Taizemi un kuriem bijušas veselības problēmas - vemšana, elpošanas vai sirdsdarbības traucējumi, vērsties pie LIC speciālistiem.

Šāds brīdinājums izplatīts pēc Eiropas Slimību kontroles un profilakses centra sniegtās informācijas. Saskaņā ar Taizemes kompetentās veselības aizsardzības iestādes datiem šā gada pirmajos divos mēnešos miruši seši tūristi, kas bija apmeklējuši Čangmai (Chiang Mai) pilsētu Taizemes ziemeļdaļā.

Mirušie ceļotāji bija no savstarpēji nesaistītām tūristu grupām no dažādām valstīm - ASV, Kanādas, Francijas, Jaunzēlandes un Lielbritānijas, kā arī viens vietējais iedzīvotājs. Mirušie bija vecumā no 23 līdz 78 gadiem. Lielākai daļai mirušo bija novērota vemšana, elpošanas un sirdsdarbības traucējumi jeb miokardīts. Vienam pacientam bija konstatēta paaugstināta ķermeņa temperatūra.

Līdzīgie simptomi konstatēti vēl diviem tūristiem no Jaunzēlandes, kuri pašlaik ārstējas. Saslimšanas iemesls un kopīgie riska faktori pagaidām nav noskaidroti. Pastāv aizdomas par inficēšanos ar enterovīrusiem, kuri konstatēti vismaz divos gadījumos, izmeklēšana pašlaik turpinās.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais