Ventspils slēpošanas kalnā uzstādīs staltbrieža skulptūra

Ventspils mākslīgi uzbērtajā slēpošanas kalna “Lemberga hūte” virsotnē šī gada laikā tiks uzstādīta staltbrieža skulptūra.

Ar šādu ierosinājumu domē vērsās mednieki, lai pieminētu pirms simts gadiem Ventspils apkārtnē savvaļā palaistos briežus, ko medību vajadzībām ieveda baltvācieši.

Olimpiskā centra „Ventspils” valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis uzskata, ka dzīvnieka tēls slēpotājus netraucēs, jo kalna virsotne ir liela. Kalnā šobrīd iekārtots arī skatu laukums, kas atrodas trīs metrus augstāk par slēpotāju apgriešanās vietu. Šī proporcija tiks saglabāta arī turpmāk, kalnu berot augstāku. Šobrīd “Lemberga hūte” slejas 47 metru augstumā, taču to iecerēts līdz pat 80 metriem.

“Slēpotāji aiz ragiem un astes neaizķersies,” sacīja U. Boitmanis.

Objektu veidos mākslinieks Gļebs Panteļejevs, kurš zina, ka briedis tiks veidots no bronzas dabīgā lielumā, kopā ar ragiem tā augstums pārsniegs divus metrus. Briedis nebūšot vienkārši uzlikts bugeļa galā, bet kopā ar arhitektu rasts risinājums, lai pie tā tūristi varētu nofotografēties un tas būtu redzams no kalna pakājes.

“Briedis būs akcents, rota, diez vai pasaulē kaut kur ir slēpošanas kalns, kura galā stāvētu cēls dzīvnieks. Tas būs unikāls fakts, turklāt ar savu stāstu,” stāstīja mākslinieks.

Pēc G. Panteļejeva aplēsēm, projekts izmaksās 40 – 50 tūkstošus latu.

Staltbriedi “Lemberga hūtes” virsotnē iecerēts uzsliet līdz vasaras beigām.