Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Asnate Ziemele: Vecrīga ir diezgan bēdīgā stāvoklī

© Kaspars Krafts/F64

Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele intervijā aģentūrai "Leta" vērtē plānu Rīgā iekasēt tūrisma nodevu.

"Man patīk Jūrmalas risinājums, ka, iebraucot pilsētā, samaksā nodevu un ir bezmaksas autostāvvietas. Manuprāt, ja ievies šādu nodevu, tad tūristam ir jāredz ieguvums, tāpēc kaut kas ir labāk, vairāk vai kvalitatīvāk. Tūrisma nodeva parasti ir masu tūristu vietās kā Itālija, Spānija. Es laikam būtu uzmanīga šā brīža situācijā ar jaunas likmes ieviešanu tikai tāpēc vien, ka nav mums tūristu, īpaši Rīgā," saka A. Ziemele.

Viņa uzskata, ka Vecrīga pēdējā laikā ir zaudējusi, ne ieguvusi no savas sejas. "Vecrīga ir diezgan bēdīgā stāvoklī, par nakšņošanu man grūti teikt, bet pēdējā laikā ir arvien grūtāk atrast labu ēdināšanas vietu. Tur nekas nav nācis klāt, ko varētu novērtēt, drīzāk tā palikusi pabērna lomā. Tādā situācijā ieviest jaunu nodevu… Jānovēlē, lai tas sniegtu arī kādu atdevi un paliktu tūrismam, nevis vienkārši Rīgai vajag vairāk naudas," vērtē A. Ziemele.

Pēc viņas teiktā, ja, piemēram, uzliktu šādu nodokli reģionos, tad tas eiro pie nakšņošanas cenas, kas ir vidēji 15 eiro, būtu jau ļoti daudz.

" Es būtu uzmanīga ar nodevas ieviešanu, jo mēs neesam masu tūrisma vieta, un ir jautājums, ko par šo nodevu mēs varam sniegt pretī, kā tā tiks administrēta, lai tiešām paliktu tūrisma nozarei," uzsver A. Ziemele.