Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

194 lauku saimniecības Latvijā un Lietuvā atver durvis

© F64 Photo Agency

No 4. līdz 6. maijam Latvijā (Lietuvā – 10.–12. maijā) ceļotāji tiek aicināti doties neilgā ceļojumā uz laukiem, piedalīties akcijā Atvērtās dienas laukos.

Šis pasākums jau kļuvis par tradīciju - vasaras tūrisma sezona tiek iesākta ar atvērtām durvīm, aicinot visus interesentus, klientus, kaimiņus un vienkārši zinātkāros uz lauku saimniecībām, lai iepazīstinātu ar bagātīgo piedāvājumu, ko var ieraudzīt, nogaršot, sadzirdēt un sajust laukos. Akcijas mērķis ir popularizēt laukus, tāpēc ikviens tiek aicināts iepazīt lauku dzīvi, nobaudīt laukos audzētus, ražotus, gatavotus produktus, izbaudīt aktivitātes un sajūtas, ko var piedzīvot tikai laukos, un saturīgi pavadīt maija brīvdienas ceļojumā.

Šogad Latvijā un Lietuvā būs atvērtas 194 lauku saimniecības (129 Latvijā un 65 Lietuvā), katra saimniecība viesus gaidīs ar savu īpašo piedāvājumu. Akcijā piedalās naktsmītnes, amatnieki, pirtnieki, pārtikas ražotāji, biškopji, stādu audzētāji, lielās lauku saimniecības, pilis un muižas, atrakciju parki, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas un daudzi citi. Šajā gadā akcija noritēs divās nedēļas nogalēs - 4.-6. maijā Latvijā un 10.-12. maijā Lietuvā. Atšķirīgi datumi izvēlēti, lai apmeklētāji varētu paspēt apceļot pēc iespējas vairāk saimniecību abās valstīs. Latvijā akcija notiks svētku brīvdienās, aicinot doties uz laukiem, lai sveiktu Latviju - daudzas saimniecības aicina ciemos uz Baltā galdauta svētkiem. Savukārt, Lietuvā akcijas nedēļas nogalē tiek svinēta Mātes diena. Kopīgs brauciens uz laukiem ir jauks veids, kā svinēt svētkus!

Kāpēc doties uz laukiem Atvērtajās dienās? Pirmkārt, akcijas dienās saimnieki piedāvā atlaides, īpaši sagatavotus pasākumus un programmas. Akcijas ietvaros saimniecības rīko izzinošas ekskursijas, koncertus, spēles un rotaļas, gardumu degustācijas, kā arī nosaka draudzīgākas cenas saviem produktiem un pakalpojumiem. Otrkārt, tā ir unikāla iespēja paviesoties pie tādiem saimniekiem, kas ikdienā vairāk laika velta ražošanai vai arī ir sastopami ar savu produkciju tirdziņos, taču šoreiz būs mājās un gaidīs jūs - savus ciemiņus. Daudzi uzņēmēji tieši šajās dienās ļauj ielūkoties ražošanas aizkulisēs un izzināt ražošanas procesus. Treškārt, nevienā citā reizē tik daudz dažādu saimniecību nebūs atvērtas viesiem vienlaicīgi - tāpēc šī ir laba iespēja doties ceļojumā ar daudziem interesantiem apmeklējumiem un viegli izveidot savu ceļojuma maršrutu.

Vairāk par akciju - celotajs.lv/atvertasdienas.