Atklāj Latviju no jauna Daugavpilī!

GLIEMEZIS pie Nikolaja vārtiem Daugavpils cietoksnī © Publicitātes foto

Rudens un ziema ir piemērots laiks rāmai atpūtai, jaunas pieredzes gūšanai, ko sniedz Latvijas apceļošana. Daugavpils ir piemērota vieta, kur nesteidzīgi pavadīt nedēļas nogali un brīvo laiku. Tāpēc sniedzam idejas Daugavpils tūrisma objektu izzināšanai.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā (Mihaila iela 3, www.rotkocentrs.lv), kurā atrodas vienīgā pastāvīgā retrospektīvā Rotko darbu ekspozīcija Eiropā, apmeklētājus šoruden sagaida jaunas izstādes. Ikvienam interesentam ir iespēja apskatīt Talsu mākslinieku, Izabellas Krolles, Lilijas Zeiļas, V Starptautiskā tekstila un šķiedru mākslas simpozija dalībnieku darbus, Igaunijas grafiku u.c. Kā allaž te aplūkojami mākslinieka Marka Rotko oriģināldarbi un reprodukcijas.

Piektdienas un sestdienas vakaros Daugavpils teātris (Rīgas iela 22a, www.daugavpilsteatris.lv) piedāvā iespēju baudīt skatuves mākslu, aicinot noskatīties kādu no teātra iestudējumiem.

Apmeklējot Šmakovkas muzeju (Rīgas iela 22a, www.smakovka.lv), var ne vien interaktīvi izzināt stāstu par latgaliešu šmakovku un Latgales vēsturi, bet arī uz vietas nogaršot šo dzērienu. Savukārt grupām, iepriekš piesakoties, tiek piedāvāts piedalīties šmakovkas darināšanas meistarklasē. Katra mēneša pirmajā svētdienā individuālajiem apmeklētājiem ieejas biļete muzejā ir tikai 1,75 EUR.

Kamēr vecāki izzina Šmakovkas muzeju, tikmēr bērni var doties uz zinātkāres centru Zinoo Daugavpils (Vienības iela 30, zinoo.lv), kas piedāvā interaktīvas ekspozīcijas un iespēju pašiem izmēģināt dažādas tehnoloģijas un pārbaudīt dabas likumus: redzēt skaņu un zibeni, atrast līdzsvaru, būvēt tiltus bez naglām, izskaidrot optiskās ilūzijas un vadīt robotus.

Arī drēgnākā laikā Daugavpilī ir iespēja nokļūt vasarā, jo Latgales zoodārza (Vienības iela 27, www.latgaleszoo.eu) tropu džungļu iemītniekiem vienmēr ir radīti vasarīgi laika apstākļi.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja (Rīgas iela 8) ekspozīcijas un izstādes stāsta par kultūrvēsturi, dabu, mākslu, un te var apmeklēt Daugavpils mākslinieka Leonīda Baulina mākslas zāli. Līdz janvāra vidum muzejā skatāma mākslas vecmeistara Kārļa Dobrāja glezniecības izstāde, kā arī iespēja aplūkot ceļojošo izstādi Es (arī) esmu latvietis.

Daugavpils sinagoga un muzejs Ebreji Daugavpilī un Latgalē (Cietokšņa iela 38) aicina atcerēties vēstures lappuses, kad pirms II pasaules kara pilsētā bija 40 sinagogu un lūgšanu namu. Objekta apmeklējums, iepriekš piesakoties pa tālruni +371 29548760.

Lielākai ceļotāju grupai ir lieliska iespēja iepazīt Daugavpili, dodoties ekskursijā Daugavpils pa tramvaja logiem retro tramvajā kopā ar gidu. Ekskursiju pieteikšana Tūrisma informācijas centrā.

Daugavpils Olimpiskajā centrā (Stadiona iela 1, www.daugavpilsoc.lv) apmeklētāji var doties uz peldbaseinu, apmeklēt saunu un sāls istabu, bet Daugavpils ledus hallē - slidot.

***

UZZIŅAI

Daugavpils Tūrisma informācijas centrs

• Rīgas iela 22a, (Vienības nams, ieeja no Ģimnāzijas ielas), Daugavpils

• +371 65422818, +371 26444810

• turisms@daugavpils.lv

• www.visitdaugavpils.lv

• www. facebook.com/Daugavpils.Travel

• www.instagram.com/daugavpils.travel/

• www.twitter.com/daugavpilstic

• www.draugiem.lv/daugavpils.travel

• YouTube: Daugavpils Travel

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais