Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

TŪRISMS. 10 iemeslu, kāpēc apmeklēt Ventspili

© Publicitātes foto

Esiet sveicināti Ventspilī – ģimenei un atpūtai draudzīgajā pilsētā!

1

Ģimenei un bērniem draudzīga pilsēta

Bērnu pilsētiņu un bērnu parku Fantāzija iemīļojuši ne tikai mazie ventspilnieki, bet arī bērni no visas Latvijas. Pilsētā jau pieejami 36 pievilcīgi un attīstoši bērnu rotaļu laukumi, kuriem līdzās izvietoti soliņi arī vecāku atpūtai. Visa gada garumā abos parkos katru svētdienu notiek bezmaksas pasākumi un uzvedumi bērniem, kuros ieejas maksa ir smaids un prieks.

Bērnu pilsētiņa, Lielā prospekta un Vasarnīcu ielu ieloks Bērnu parks Fantāzija, Talsu iela / Publicitātes foto

2

Krāšņās ziedu kompozīcijas un skulptūras

Ventspils tiek dēvēta par ziedu galvaspilsētu - katru gadu jau pavasarī pilsētu rotā dažādu formu ziedu skulptūras un krāšņas puķu dobes. Lielākā un košākā ziedu skulptūra ir Puķu govs Sarkanmuižas pļavā, kurā šogad iestādīti teju 9000 košu ziedu stādu.

Publicitātes foto

3

Dzirkstošās strūklakas

Ventspilij īpašu šarmu un noskaņu piešķir deviņas dažādas strūklakas, kas ne tikai priecē acis, bet arī spēj veldzēt karstās vasaras dienās. Jaunākā un iespaidīgākā izmēra ir strūklaka Fregate «Valzivs» Lielajā laukumā, kas guvusi vairākas starptautiskas godalgas. Ūdens šļakatas saules gaismā rotā Dzirnavu laukuma strūklaka, Jaunpilsētas laukuma Saules laiviņas, Piedzīvojumu parka strūklaka, Lāses pie Ventspils augstskolas, divas peldošās strūklakas Vidumupītē, Kuģu vērotājs Ostas ielas promenādē un strūklaka Kāpu priede Pārventas centrā.

Publicitātes foto

4

Kultūrvēsturiskais mantojums

Livonijas ordeņa pils ir senākā būve Ventspilī, kā arī vecākais viduslaiku cietoksnis Latvijā, kas nemainīgā veidā saglabājis savu pirmatnējo apjomu. Digitālā ekspozīcija Dzīvā vēsture sniedz iespēju ceļot caur gadsimtiem, gūstot ieskatu Ventspils vēstures nozīmīgākajos notikumos. Piejūras Brīvdabas muzejā var iepazīt latviešu un lībiešu zvejnieku agrāko dzīvesveidu. Ventspils muzejs organizē gan izstādes, gan dažādus kultūras un izklaides pasākumus.

Publicitātes foto

5

Aktīvā atpūta

Piedzīvojumu parks - lieliska vieta ģimenes atpūtai ar plašu un daudzveidīgu aktīvās atpūtas, sporta un atrakciju piedāvājumu gan individuālajiem apmeklētājiem, gan grupām, gan ģimenēm katru dienu visa gada garumā. Piedzīvojumu meklētājus uzrunās virvju trase Kaķa taka, peintbola laukumi, katapulta, kameršļūkšanas trase, trakais rotors, mehāniskie rodeo buļļi, piepūšamās atrakcijas. skrejriteņi un kalnu dēļi, batuti ar un bez gumijām, elektromobiļi bērniem un velokarti pieaugušajiem, labiekārtotas piknika vietas. Futbola - frisbija laukums un citas atrakcijas.

Uzejot Latvijas pirmajā mākslīgi veidotajā kalnā, kura augstums jau saniedzis 58 m virs jūras līmeņa, var sastap Ziemeļkurzemes vienu no simboliem - skulptūru Staltbriedis. Visapkārt paveras brīnišķīgs skats uz pilsētu.

Piedzīvojumu parks, Saules iela 141 / Publicitātes foto

6

Aizraujošas ekskursijas

No maija līdz oktobrim ikvienam ir iespēja sajust vēju un viļņus, iepazīstot Ventspili no ūdens puses, dodoties 45 minūšu braucienā ar kuģīti Hercogs Jēkabs līdz pat jūras vārtiem. Viens no populārākajiem Piejūras brīvdabas muzeja eksponātiem ir Mazbānītis - 1916. gada šaursliežu dzelzceļa tvaika lokomotīve ar vagoniem, kas apmeklētājus vizina no muzeja līdz pat Piedzīvojumu parkam. Šā gada jaunums - tūristu vilcieniņš, kas pilsētas viesus vizina pa pilsētas skaistākajām vietām.

Mazbānītis, Rinķa iela 2 / Publicitātes foto

Hercogs Jēkabs atiet no piestātnes Nr. 18 (Tirgus un Ostas ielu krustojums) / Publicitātes foto

7

Zilā karoga pludmale ar saules vannām

Tieši Ventspils Zilā karoga pludmale bija pirmā, kas 1999. gadā ieguva Zilo karogu kā apliecinājumu, ka pludmale atbilst visaugstākajiem kvalitātes standartiem. Te darbojas vasaras kafejnīcas, ierīkotas rotaļu iekārtas un brīvdabas trenažieri, bet pa ērtajām koka laipām līdz jūrai var nokļūt gan atpūtnieki, gan sērfotāji. Saules vannas pasargā no vēja un ļauj sauļošanās sezonu atklāt agrāk nekā citviet Latvijā. Šā gada jaunums - izbūvētas divas jaunas ieejas uz jūru, viena no tām ved uz kailsauļošanās zonu, bet otra šķērso aizsargājumu dabas teritoriju - Baltijas jūras Pelēko kāpu.

Publicitātes foto

8

Sporta pasākumi

Ventspils pilsētā vasaras sezonā norisināsies dažādu veidu sporta pasākumi, vienkopus pulcējot ievērojamu skaitu sporta entuziastu un skatītāju no Latvijas un citām valstīm. 20.-21. jūlijā Ventspilī pulcēsies Baltijas jūras reģiona valstu motobraucēji Kurland Bike Meet 2018. 27.-29. jūlijā Ventspils kļūs par ekstrēmo sportu galvaspilsētu, jo te norisināsies starptautiskais ielu kultūras un sporta festivāls Ghetto Games. Savukārt, 11. augustā norisināsies Vislatvijas Nūjošanas festivāls.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

9

Pilsētas svētki

No 3. līdz 5. augustam grandiozas svinības trīs dienu garumā - Ventspils pilsētas svētki! Daudzveidīgi notikumi un aktivitātes - leģendārās grupas Prāta vētra koncerts, Intars Busulis un Abonementa orķestris, krāšņs starptautiskais ziedu paklāju festivāls, iespaidīgs salūts vakara noslēgumā.

Publicitātes foto

10

Draudzīga pilsēta velosipēdistiem

Ventspils veloceliņu tīkls vijas teju 60 kilometru garumā un savieno visas skaistākās vietas pilsētā. Šīs sezonas jaunums - apkārt visam Būšnieku ezeram izveidots 8 km veloceliņš, pastaigu taka ar 187 m garu laipu ezera purvainajā apvidū un skatu platformu putnu vērošanai, kā arī veselības taka ar 10 vingrošanas stendiem.

Būšnieku ezera veloceliņš un gājēju laipa Natura 2000 teritorijā
Publicitātes foto

***

Ventspils aicina pelnīt un pilsētas objektos izmantot Ventspils valūtu - ventus, ar ventiem iespējams iegūt līdz pat 50% atlaidi

46 Ventspils atpūtas, apskates un izklaides vietās. Ar vietu sarakstu, kur ir iespējams tērēt ventus, var iepazīties www.visitventspils.com.

Sīkāka informācija par Ventspils pasākumiem un tūrisma piedāvājumu atrodama www.visitventspils.com, kā arī ventspils.lv