Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

TŪRISMS: Ziemeļkipras piedāvājums – iegūsti divus vienā

VĒSTURISKI CIETOKŠŅI, ROMANTISKA JAHTU OSTA UN PROMENĀDE – tie Ziemeļkipras pilsētiņas Girnes jeb Kirēnijas vaibsti, kas ir pievilcīgi tūristiem © Anita DAUKŠTE

4.lapa

Padzersim kafiju?!

Tūrisma un atpūtas sezona Ziemeļkiprā ilgst no 1. maija līdz novembra beigām. Jau aprīlī Kiprā ir laikapstākļi, kas mums asociētos ar jūnija saulainākajām dienām, bez lietus, protams. Aprīlī un maijā sala grimst ziedos, kuri jo īpaši krāšņi ir viesnīcu un dzīvojamo namu apstādījumos. Dzīvesveids Ziemeļkiprā ir nesteidzīgs - vietējo iemīļotākā nodarbe ir padzert kafiju, pārsvarā «īsto», turku, kafiju. Šeit smej - ja gribi uzsākt veiksmīgu biznesu, atver kafejnīcu! Bez vietējo laiskošanās, arī bagātīgas atpūtas iespējas tūristiem šeit ir pārpārēm: Ziemeļkiprā ir milzīgi viesnīcu kompleksi, kas piedāvā atpūtu labākajās kūrortu tradīcijās: Acapulco Resort netālu no Girnes, Kaya Artemis Resort& Casino, Noahs Ark Deluxe.

Ziemeļkiprā viss ir kompakts - atlidojot Erdžanas lidostā, jūs nevazās stundām ilgi līdz viesnīcai, jo viss taču atrodas stundas brauciena attālumā. Jārēķinās vienīgi, ka, lidojot no Rīgas, nāksies lidot caur kādu no Turcijas lidostām - Stambulu vai Antalju -, Ziemeļkipras starptautiskais statuss tiešos lidojumus nepieļauj. Taču tā nav liela neērtība, ko ir vērts pārvarēt, lai apmeklētu un atpūstos šajā Vidusjūras salā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā