Kampaņā "Ar domu par barikādēm" vāks līdzekļus Rīgas Doma jaunajai vitrāžai

Sabiedriskās kustības "Mans Doms" ietvaros piektdien, Zvaigznes dienā, sāksies kampaņa "Ar domu par barikādēm", kuras mērķis ir uzdāvināt Doma baznīcai jaunu mūsdienu vitrāžu, kas godinātu Barikāžu laika notikumus un dalībniekus, ziņo kustības "Mans Doms" projekta vadītājs Gatis Vectirāns.

Kampaņu atklās ar preses konferenci Rīgas Domā, kuras laikā mediji tiks informēti par kampaņas "Ar domu par barikādēm" aktivitātēm nākamajā gadā, ziedošanas iespējām, kā arī vitrāžu izgatavošanas specifiku un darbu kārtību.

Jaunā vitrāža, kuras izveidei kopā nepieciešami aptuveni 30 tūkstoši latu, atradīsies Rīgas Doma kreisajā pusē un iedvesmos ne tikai baznīcas apmeklētājus, bet būs labi saredzama no Doma laukuma, šādi atgādinot par barikāžu notikumiem ikvienam garāmgājējam un pilsētas viesim, norādīja Vectirāns.

"Iecerētā vitrāža godinās 1991.gada janvāra notikumos bojāgājušos un atgādinās par tautas spēku un drosmi stāties pretim neprognozējamajam totalitārās valsts pārspēkam, lai nosargātu savu neatkarību un cerības par nākotni," viņš piebilda.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.