Dabas muzejā būs piedzīvojumu vakars "Sikspārņu vēstījums"

Dabas muzejā sestdien būs piedzīvojumu vakars "Sikspārņu vēstījums". Krēslā, kas ir sikspārņu iemīļotākais diennakts laiks, kabatas lukturīšu gaismā muzejā pulksten 18 varēs iepazīt noslēpumaino nakts lidotāju.

Apmeklētājiem būs iespēja klausīties stāstus par sikspārņiem, piedalīties dažādās tematiskajās spēlēs, pildīt uzdevumus, kā arī uzzināt, kādi vēl dzīvnieki rosās tumsas aizsegā.

Pie sikspārņu kārtas pieder vairāk nekā 1100 sikspārņu sugu, no kurām 16 dzīvo Latvijā. Sikspārņi ir vienīgie zīdītāju klases dzīvnieki, kuri pielāgojušies lidošanai. Lidojumā tie visu laiku izdod ļoti īsus, tikai dažas milisekundes garus cilvēka ausij nedzirdamus ultraskaņas saucienus, kuri atbalsojas pret dažādiem šķēršļiem. Uztverot atbalsotos signālus, sikspārņi orientējas telpā, kā arī ķer medījumu. Daudzām sugām to izdotie orientācijas saucieni ir sugai specifiski, tādējādi, izmantojot ultraskaņas detektorus, iespējams pēc saucienu frekvences un ritma noteikt sikspārņa sugu.

Uz pasākumu tiek aicinātas ģimenes ar sākumskolas vecuma bērniem. Piedalīšanās tikai iepriekš piesakoties, jo vietu skaits ierobežots. Pasākums plānots divas stundas.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.