Jaunieši no vairākām valstīm Limbažos mācīsies dzīvot "zaļi" un iepazīs Jāņu tradīcijas

Eiropas Savienības finansētās programmas "Jaunatne darbībā" ietvaros nākamajā nedēļā Limbažos ieradīsies jaunieši no vairākām valstīm, lai mācītos dzīvot veselīgi, kā arī iepazīt Jāņu tradīcijas.

Biedrības "Sociālās alternatīvas institūts" pārstāve Ieva Pranka aģentūru BNS informēja, ka no 15. līdz 22.jūnijam Limbažu novada viesu mājā "Purmaļi" un Rīgā tiksies 21 jaunietis no Itālijas, Kipras, Turcijas un Latvijas, lai iepazītu veselīgu dzīvesveidu, kā arī latviešu tradīcijas, piedaloties projektā "Veselīgs dzīvesveids teorijā un praksē".

"Vislielākā uzmanība tiks atvēlēta aktīvam un veselīgam dzīvesveidam, aizstājot tādas nodarbes kā nepārtraukta uzturēšanās pie datora un TV, pusfabrikātu un fastfood lietošanu uzturā," stāsta projekta īstenotāja.

Jauniešiem mācīs gatavot veselīgus ēdienus, pērties pirtī un iesaistīs sportiskās aktivitātēs.

20.jūnijā plānota Jāņu svinēšanas imitācija, uz kuru tiks aicināti arī vietējie Limbažu novada iedzīvotāji. Notiks kopīga latviešu nacionālo Jāņu ēdienu gatavošana; projekta dalībnieki rotās māju, vāks ziedus, pīs vainagus, pavadīs sauli rietā un gaidīs saullēktu.

Viens no projekta mērķiem ir veicināt ne tikai etnisko, bet arī sociālo iecietību. Tāpēc par dalībniekiem aicināti arī jaunieši bezdarbnieki un jaunieši ar netradicionālu seksuālo orientāciju. Iecerēts gan svētku svinēšanā, gan projektā iesaistīt arī krievvalodīgos jauniešus, norādīja Pranka.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.