Pasaules asins donoru dienā populāri mūziķi atskaņos donoriem sarakstītas dziesmas

Latvijā iemīļoti mūziķi Eiropas Savienības mājā otrdien iepazīstinās ar īpaši donoriem sarakstītu dziesmu "Mēs visi kā viens", kuras mērķis ir atgādināt cilvēkiem, ka mēs visi esam saistīti, jo asinīm vēl nav atrasti aizstājēji, tā vēsta asinsdonoru centra (VADC) Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Dziesmas vārdu autors ir grupas "Borowa Mc" solists Aigars Runčis, bet mūziku sarakstījusi Guntra Kuzmina. Dziesmā kopā sadziedājušies tādi Latvijā pazīstami mūziķi kā Zane Dombrovska, Liene Šomase, Liene Candy, Valters Frīdenbergs, Normunds Rutulis, "Borowa Mc", Andris Kivičš un Kaža (Kārlis Būmeisters).

No plkst.12 līdz 15 donoriem būs iespēja bez maksas noteikt savu asins grupu un hemoglobīna līmeni, kā arī saņemt speciālistu atbildes uz jautājumiem par asiņu ziedošanu. Ar dziesmu iepazīstinās plkst.14.30.

Bet no plkst.15 notiks diskusija par asins pārliešanas nozīmi veselības aprūpē. Tajā piedalīsies P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas sirds un asinsvadu ķirurgs profesors Romāns Lācis, VADC direktores vietniece laboratoriju jautājumos Ingrīda Sisene, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas klīnikas "Gaiļezers" Asins kabineta vadītāja Inga Dārzniece.

Pasaules asins donoru dienu par godu Karla Landšteinera dzimšanas dienai jau kopš 2004. gada atzīmē apmēram 70 valstīs. Pateicoties viņa atklājumam par cilvēka asins grupām, visā pasaulē asins pārliešanas norit veiksmīgi un ļauj izveseļoties daudziem cilvēkiem.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.