Rīgas zoodārza jaunās zebru meitenes šodien atrādīsies publikai

Rīgas zooloģiskajā dārzā nedēļas nogalē no Vācijas ieradušās jaunās zebru meitenes Mērija un Vaka-Vaka, kuras plašākai publikai būs apskatāmas no piektdienas.

Zoodārzā aģentūru BNS informēja, ka Mērija un Vaka-Vaka no Reines zoodārza Rīgā ieradās 20.maijā vēlu vakarā. Nakti pavadījušas ar kondicionieri aprīkotajā ceļojumu treilerī, jaunās iemītnieces sestdienas rītā pārsteidzoši mierīgi un rātni iegāja stallī.

Nedēļu adaptējušās jaunajās pagaidu mājās, gadu jaunās zebru meitenes ir gatavas atrādīties publikai. Pirmā publiskā zebru fotosesija un aploka atklāšana notiks piektdien, 27.maijā, plkst.14.

Abas pusmāsiņas Mērija un Vaka-Vaka dzimušas 2010.gadā Reines zoodārzā Vācijā. Tālo ceļojumu viņas pārcieta labi, lai gan uztraukums zoodārza darbinieku sirdis urdīja līdz pat izlaišanas brīdim. Zebru meitenēm ir iekārtota plaša pagaidu mītne Bantengu mājā, kurā tās mitināties līdz savannas ekspozīcijā iekļautās Zebru mājas uzcelšanai.

Zebru meitenes ceļojumu uz Rīgu no Vācijas gaidīja jau kopš rudens.

Rīgas zoodārzā zebras atgriezušās, pateicoties "Narvesen" un "Preses apvienības" organizētajai akcijai, kas sākās 1.maijā un turpināsies līdz oktobrim. No katras "Narvesen" nopirktās akcijas rotaļlietas trīs santīmi tiks ziedoti Rīgas zooloģiskajam dārzam. Akcijā iegūtie līdzekļi paredzēti zebru transportēšanas un ērtas pagaidu mītnes labiekārtošanas izdevumu segšanai, kā arī citu Āfrikas dzīvnieku dzīves apstākļu uzlabošanai Rīgas zoodārzā.

Jau vēstīts, ka finansējuma trūkuma dēļ atliktais Āfrikas savannas projekts tika aktualizēts, kad 7.janvārī ugunsgrēkā Rīgas zooloģiskā dārza zebru mājā gāja bojā trīs zebras, trīs strausi un dižantilope. Ugunsgrēks, visticamāk, izcēlās elektrobojājumu dēļ; zebru mītne tika apsildīta ar elektriskajām sildiekārtām.

RD Mājokļu un vides komitejas deputāti atbalstījuši 65 740 latu piešķiršanu Rīgas zooloģiskā dārza Āfrikas savannas kompleksa būvprojekta izstrādei un 43 tūkstošu latu piešķiršanu ugunsdzēsības signalizācijas sistēmu ierīkošanai Rīgas zooloģiskā dārza celtnēs. Tos paredzēts piešķirt gada otrajā pusē līdz ar domes budžeta grozījumiem. Tie vēl jāatbalsta arī RD Finanšu un administrācijas lietu komitejai.

Saskaņā ar RD Mājokļu un vides departamenta pašreizējiem aprēķiniem Rīgas zoodārza Āfrikas savannas būves īstenošanas kopējās izmaksas ir 851 940 latu (ar PVN).

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais