Pedvālē gatavojas jaunās radošās sezonas atklāšanai

Pedvāles Brīvdabas muzejā nākamajā nedēļā, 28.maijā, tiks atklāta jaunā radošā sezona "Akmens. Telpa".

Katru gadu Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejs izvirza tematu, kuras laikā mākslinieki no dažādām valstīm veido mākslas darbus konkrētās sezonas izstādei. Par šī gada tematu izvēlēta "Akmens. Telpa", kas nozīmē, ka telpa tiek pētīta kā dabas ainava vai cilvēka radīta vides situācija. Telpa kā vieta attiecībām un darbībai. Pedvāles Brīvdabas muzejs aicina māksliniekus ar akmens un citu izteiksmes materiālu palīdzību, izmantojot Pedvāles ainavisko vidi, šīs dažādās telpas veidot, iezīmēt, radīt no jauna vai arī atklāt skatītājam jau esošās telpiskās situācijas.

Akmens izpēte Pedvālē ilgst jau ceturto sezonu. Iepriekšējos gados sezonas tikušas veltītas tēmām "Akmens. Ainava", "Akmens. Laiks", "Akmens. Kustība", "Akmens. Krāsa". Šo gadu laikā akmens tēma attīstīta gan tēlniecības darbos, laikmetīgos objektos un instalācijās, gan mākslas akcijās un performancēs.

No 2001. līdz 2004. gadam tika īstenots projekts "Pasaules pirmelementi – uguns, ūdens, gaiss, zeme", katram elementam veltot vienas sezonas radošo darbu. 2005.gada radošā tēma bija rituāls un sezonas nosaukums – "Nezināmais elements". 2006. gada tēma – laiks, sezonas nosaukums – "Laiktelpa".

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais