Sagaidot Valpurģu nakti, trīs Rīgas muzeji piedāvās izstaigāt "Muzeju šausmu taku"

Trīs Rīgas muzeji šovakar piedāvās izstaigāt "Muzeju šausmu taku", apmeklējot Rakstniecības un mūzikas muzeju, Farmācijas muzeju un Latvijas Universitātes Vēstures muzeju.

Akcija "Muzeju šausmu taka" norisinās jau otro gadu, piedāvājot apmeklētājiem Valpurģu nakts un pavasara gaidās gūt jaunas izjūtas muzeju pasaulē. Pastaiga notiks no plkst.17 līdz 20.

Rakstniecības un mūzikas muzejs aicinās iepazīties ar parapsihologa Konstantīna Raudives veiktajiem mirušo balsu ierakstiem. Raudives eksperimenti izraisīja plašu interesi 20. gadsimta 60./70. gadu mijā un vēl joprojām ir spoku mednieku izpētes objekti, kā arī alternatīvās mūzikas radītāju iedvesmas avots un skaņdarbu izejmateriāls. Raudives kabinetā būs gan iespēja klausīties oriģinālo ierakstu, gan piedalīties balsu ierakstīšanas meistardarbnīcā.

Savukārt Farmācijas muzejs apmeklētājus aicina ar saukli "Ko labais un ļaunais tavā dvēselē dara – to izvēlēties ir tavā varā...". Muzejs piedāvā stāvēt uz labā un ļaunā asmens, nosmeķēt raganu dziru, izzināt alķīmijas noslēpumus un šķīstītavā atdzimt vai tikt pazudinātam.

Latvijas Universitātes Vēstures muzejs piedāvās iespēju nokļūt divus gadsimtus senā pagātnē – iejusties 19. gadsimta studenta ādā, apmeklējot studentu vēsturisko karceri, kas atrodas Latvijas Universitātes bēniņos.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais