Mākslas darbu labdarības izsolē palīdzībai Japānai savāc 4500 latu

Galerijas "Wheels and Pictures" sadarbībā ar Latvijas Sarkano Krustu rīkotajā mākslas labdarības izstādē atbalstam Japānai, pārdodot vairāk nekā pusi piedāvāto mākslas darbu, savākti 4539 lati, aģentūru BNS informēja izstādes organizatori.

Izsoles "Art Help Japan" organizatori pauž gandarījumu par lielo mākslinieku atsaucību un ziedojumiem, kā arī izsoles pircēju ziedotāju lielo aktivitāti. Izsolei atsaucās 43 Latvijas mākslinieki - gleznotāji, grafiķi, fotogrāfi un tēlnieki, piedāvājot kopumā 54 dažādus mākslas darbus. No tiem pārdoti 33 mākslas darbi. Izsolē savus darbus piedāvāja arī Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars, kurš ziedoja piecas lielformāta fotogrāfijas, kurās atainots viens no Japānas skaistākajiem simboliem - sakuras ziedēšana. Arī labdarības izsole simboliski sakrita ar sakuras ziedēšanas kulminācijas laiku.

Vislielāko interesi solītāju vidū sagādāja gleznotājas Zanes Balodes darbs "Ziemas rīta pieskāriens man", kas izsolīts par teju divkārt lielāku summu nekā tā sākumcena.

Izsolē piedalījās gan vairāku ārvalstu vēstniecību pārstāvji, gan Latvijas mākslas cienītāji.

Izsoles "Art Help Japan" ieņēmumi nepastarpināti nonāks Latvijas Sarkanā Krusta ziedojumu kontā "Palīdzība Japānai", tālāk nododot tos Sarkanajam Krustam Japānā palīdzības sniegšanai Japānas zemestrīcē un cunami cietušajiem cilvēkiem, kā arī pēc krīzes atjaunošanas darbos turpmākajos mēnešos un gados. Japānas Sarkanais Krusts patlaban sniedz medicīnisko palīdzību, piegādā ūdeni, pārtiku, segas un citas nepieciešamās lietas cilvēkiem, kas izmitināti evakuācijas centros vai dzīvesvietās, kur vēl nav atjaunota elektrības, ūdens un apkures apgāde.

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais