Pie himnas neatskaņošanas gadu mijas ēterā novedis pārpratums un atbildīgās darbinieces atvaļinājums

Līdz kļūdai, kādēļ Latvijas Televīzijas (LTV) skatītāji 2011.gada iesaistīšanos nesagaidīja ar himnu, novedis nepietiekami skaidrs formulējums ētera plānā un atbildīgās darbinieces atvaļinājums, ceturtdien vēsta laikraksts "Diena", atsaucoties uz avīzes rīcībā esošu informāciju.

Laikraksts norāda, ka vārda "himna" LTV 1.kanāla ētera plānā Jaungada naktij uzreiz pēc pusnakts neesot bijis.

LTV vadītājs Edgars Kots vēl domās, vai prasīt atbildību no LTV1 direktores Baibas Šmites. Lēmumu par to viņš plāno pieņemt pēc sarunas ar darbinieci. "Jebkurā gadījumā, ja netiek nodrošināta precīza ētera plāna realizācija, ir atbildīgs kanāla vadītājs. Konkrētajā gadījumā raidījums plānos bija," uzsver Kots.

Šmite arī atzīst, ka atskaņot valsts himnu gadu mijā ir LTV ieviesta tradīcija un "morāls pienākums", tāpēc par tās neatskaņošanu noteikti būšot kāda "disciplināra reakcija pret darbiniekiem".

Jau vēstīts, ka šogad pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera uzrunas gadu mijā LTV neatskaņoja himnu. Televīzija pēcāk to skaidroja ar režisora neuzmanības kļūdu un solīja šo gadījumu izvērtēt.

Ceturtdien šo gadījumu solījusi vērtēt arī Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais