Tallinā uzstāsies Jāņa Ozola koris "Maska"

Pa ceļam uz starptautisku konkursu “Harald Andersen International Choir Competition” Helsinkos labākais Latvijas mazpilsētu koris “Maska” 8. septembrī sniegs koncertu Tallinā.

Koncerts zīmīgs ar to, ka ir pirmais pasākums, ko organizē šogad nodibinātā Latviešu Nacionālās kultūras biedrība Igaunijā (Läti Rahvakultuuri Selts Eestis MTÜ). Tās mērķis ir popularizēt latviešu valodu un kultūru Igaunijā.

Biedrībā apvienojušies cilvēki, kas dzīvo Igaunijā, bet sirdīs ir saistīti ar savu dzimteni Latviju. Savā turpmākās darbības gaitā biedrība cer realizēt ne vienu vien projektu, kas ļautu gan igauņiem tuvāk iepazīt latviešu kultūras mantojumu, gan kuplināt latviskās diasporas Igaunijā kultūras dzīvi.

Latvijas vēstnieks Igaunijā Kārlis Eihenbaums par jaundibinātās biedrības darbības potenciālu saka šādi: “Starp latviešiem un igauņiem, starp Latviju un Igauniju ir ne vien kopēja robeža un kopēja vēsture, bet arī noteikti savstarpēji ir mijiedarbojusies kultūra. Tajā pašā laikā ir arī neatklātais, nezināmais un savdabīgi atšķirīgais. Lai paplašinātu mūsu savstarpējos priekšstatus vienam par otru, mēs kultūras sakaru uzturēšanai piešķiram prioritāru lomu. Uzturēt mūsu kultūras sakarus ir patiess prieks, kas dod abpusēju gandarījumu”.

Jauniešu kora “Maska” diriģents ir Jānis Ozols, bet vokālais pedagogs – Jānis Strazdiņš no a capella grupas “Cosmoss”, kas ir labi zināma arī Igaunijas publikai.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais