Daugavpils teātra parādi pērn samazinājušies uz pusi

Daugavpils teātrim pērn izdevies uz pusi samazināt parādus, un Kultūras ministrija (KM) ir apmierināta ar jaunās valdes darbu, pastāstīja KM pārstāve Annija Senakola.

Daugavpils teātra parādi pērn pārsniedza 130 tūkstošus latu, un augustā atlūgumu iesniedza teātra direktors Miervaldis Brodovs. KM šajā amatā iecēla teātra māksliniecisko vadītāju Oļegu Šapošņikovu, bet par teātra valdes locekli kļuva Valmieras teātra direktore Evita Sniedze.

Jaunieceltajai valdei tika uzdots līdz gada beigām atrisināt teātra kritisko finanšu situāciju.

Senakola informēja, ka Daugavpils teātra valde ir izpildījusi KM dotos uzdevumus un kreditoru saistības samazinājušās no 138 704 latiem pagājušā gada sākumā līdz 65 930 latiem šogad.

Valde pārskatījusi finanšu plūsmas un veicinājusi teātra finansiālā stāvokļa stabilizāciju, pakāpeniski pārstrukturējot un atmaksājot nodokļu parādus un citus maksājumus.

Tāpat teātra valde rīkojusies, lai pārskatītu teātra amatu sarakstu, noteiktās slodzes un atalgojuma apmēru, esošo darbinieku kvalifikāciju un atbilstību veicamajiem amata pienākumiem, kā arī uzlabojusi mārketinga darbību.

Valde izstrādājusi konkrētus plānus mākslinieciskā līmeņa celšanai un auditorijas piesaistei - atbilstošu repertuāra politiku un režisoru piesaisti, norādīja KM pārstāve.

"Ar Daugavpils teātra, Kultūras ministrijas un Daugavpils domes kopīgām pūlēm teātra finansiālais stāvoklis ir kļuvis stabilāks," atzina Senakola.

2012.gadā valdei jāturpina darbs, lai veicinātu teātra attīstību, māksliniecisko līmeņa celšanos un teātra finansiālā stāvokļa stabilizāciju.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais