Dž.Dž.Džilindžers iecelts par Dailes teātra galveno režisoru

© f64

No 1.decembra par Dailes teātra galveno režisoru kļuvis Dž.Dž.Džilindžers, aģentūru BNS informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Šādu lēmumu Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Vilkārsis pamatojis ar nepieciešamību pēc spēcīgas mākslinieciskās vadības komandas un Dž.Dž.Džilindžera pieredzi un cieņu aktieru vidū.

"Jau vairākus mēnešus atrodoties Dailes teātra mākslinieciskā vadītāja amatā, esmu nonācis pie secinājuma - lai mobilizētu teātra aktieru radošo potenciālu, ir jāapvieno vairāki spēki un jārada spēcīga mākslinieciskās vadības komanda. Dž.Dž.Džilindžers kā pieredzes bagāts un aktieru cienīts režisors ir ideālā kandidatūra, lai strādātu komandā, kopīgi uzklausot aktieru vēlmes, ierosmes un idejas un tās realizētu, iekļaujoties vienotajā Dailes teātra mākslinieciskajā stratēģijā," paskaidrojis Vilkārsis.

"Esmu pārliecināts, ka Dž.Dž.Džilindžera stāšanās šajā amatā vēl vairāk apvienos teātra radošo potenciālu un mēs kopā varēsim mērķtiecīgi un veiksmīgi veidot Dailes teātra nākotni,” paudis pārliecību teātra mākslinieciskais vadītājs.

Jau vēstīts, ka Vilkārsis par Dailes teātra māksliniecisko vadītāju kļuva maijā.

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais