Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Liepājas teātra aktieru lasījumi radio

© Pixabay

Liepājas teātris sagatavojis jaunu projektu – trīs latviešu autoru darbu fragmentu radiolasījumus. Stāsti no Paula Bankovska krājuma Trakie veči, fragmenti no Noras Ikstenas un Imanta Ziedoņa grāmatas Nenoteiktā bija un Janas Egles stāsts Aiziet jūriņā!, sākot no piektdienas, 17. aprīļa, izskanēs Rietumu radio trīs piektdienas pēc kārtas.

Projekta idejas autore un šo darbu ierakstu režisore aktrise Karīna Tatarinova par šo projektu saka: «Šis noteikti ir jauns izaicinājums ne tikai Liepājas teātra aktieriem, bet arī skatītājiem. Tas, ko redzam uz skatuves, kino, lielākoties jau ir «risinājums». Radiolugas, kurās šis vizuālais iespaids izpaliek, provocē/rosina mūsu iztēli daudz aktīvāk. Iespējams, tas ir nogurdinošāk, bet kāpēc gan uz 40 minūtēm neļauties šādai avantūrai…?» Stāstu ierakstā piedalījušies aktieri Armands Kaušelis, Inese Kučinska, Sandis Pēcis, Leons Leščinskis, Laura Jeruma, Gatis Maliks, Herberts Laukšteins.

Aktieris Armands Kaušelis atzīst, ka atsaucies aicinājumam piedalīties šajā projektā, jo šobrīd tas ir vienīgais veids, kā var būt noderīgs savam teātrim. «Ar šādiem balss ierakstiem strādājis gandrīz vai neesmu, tāpēc tas man ir arī izaicinājums un jauna pieredze, kuru negribēju laist garām. Ierunājot Bankovska stāstu, man bija sajūta, ka sarunājos ar cilvēku, kuru jau pazīstu, jo pirms diviem gadiem iestudējām izrādi pēc viņa stāstu krājuma Kur pazuda saimnieks?. Atpazinu autora izteiksmes līdzekļus, humora izjūtu, valodas sulīgumu un garšīgumu - tā man ir patīkama atkalsatikšanās ar Bankovska tekstu,» saka Armands Kaušelis.

Pirmais raidījums, kurā tiks atskaņoti Paula Bankovska stāsti Rietumu radio ēterā, ko varēs klausīties arī interneta tiešraidē, izskanēs piektdien, 17. aprīlī, pulksten 19 (pārējie - 24. aprīlī un 1. maijā). Stāstu ierakstiem palīdzējuši tapt Liepājas teātra skaņu operatori Ģirts Siliņš un Milda Ziemane.