JRT Latviešu stāsti – interneta tiešraidē

Latvijā vēl nebijušu iespēju piedāvā Jaunais Rīgas teātris – interneta tiešraidē par baltu velti noskatīties daļu no izrādes Latviešu stāsti, kas repertuārā ir jau kopš 2004. gada.

Pateicoties Lattelecom nodrošinātajam optiskā interneta pieslēgumam, 25. aprīlī pulksten 19 portālā Apollo.lv varēs vērot Gundara Āboliņa stāstu par izbijušā jūrnieka dzīvi un pasaules redzējumu.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu un nepārtrauktu izrādi, interneta tiešraides skatītāju skaits ir limitēts – 1500 interneta lietotāju, kas būs pieteikušies translācijai, reģistrējoties portālā www.apollo.lv/tiesraide. Reģistrācija sāksies pirmdien, 19. aprīlī, pulksten 9. Teātris informē, lai būtu ievērots godīguma un taisnīguma princips, pirmie 1000 skatītāji varēs pieteikties rindas kārtībā, bet atlikušās 500 vietas tiks izlozētas no pārējiem pieteikumiem.

Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča īpaši aicina šo tiešraides iespēju izmantot ārpus Rīgas dzīvojošajiem iedzīvotājiem, kam ceļš līdz galvaspilsētas teātriem ir tālāks. Taču ņemiet vērā Lattelecom optiskā interneta ekspertu norādījumu, ka pilnvērtīgai un nepārtrauktai tiešraidei skatītājam nepieciešamais interneta ātrums ir vismaz 600 Kbps.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.