Alejā pie Ministru kabineta sāk uzstādīt dažādu valstu mākslinieku veidotas lielformāta mozaīkas

Brīvības ielā pie Ministru kabineta trešdien tradicionālo Mākslas dienu ietvaros sākta lielformāta mozaīku uzstādīšana, kuras, iedvesmojoties no Rīgas pilsētvides, veidojuši Latvijas un ārvalstu mākslinieki, novēroja aģentūra BNS.

Mākslas dienu organizatoru pārstāve biedrības "Radošā ķīmija" radošā direktore Lienīte Ormane aģentūrai BNS pastāstīja, ka mozaīkas veidojuši mākslinieki no Izraēlas, Grieķijas, Turcijas, Spānijas, Irānas, Vācijas un Latvijas. Mozaīkas veidotas uz vietas, Brīvības ielas alejā, un tās tur tiks izstādītas līdz pat decembrim.

Uz lieliem betona pamatiem novietotās mozaīkas ar ceļamkrānu tiks paceltas vertikāli un novietotas ar skatu pret ielu, savukārt alejas vidū būs lasāma informācija par mākslas darbiem.

Māksliniekus, studējot Minhenē, uzrunājis pasākuma kurators Edgars Kvjatvoskis.

"Jebkura pilsēta slēpj savu seju un to neatklāj jebkuram pretimnācējam. Mēs gribam ar mākslas palīdzību atklāt pilsētas un laika garu, saprast kultūras vietu tajā. Mozaīku projekts ir mēģinājums pietuvoties šīm atbildēm un noskaņām, ko sniedz Rīga. Visi viesmākslinieki ciemosies šeit pirmo reizi," pastāstīja projekta vadītāja Elīna Šleinere.

Jau vēstīts, ka starptautiskais mākslas festivāls "Mākslas dienas 2011" šogad ir veltīts mākslas tūrismam jeb "art voyage". Festivāls norisināsies līdz 5.jūnijam. Tā mērķis ir veicināt starptautisku mākslas apriti, pieredzes apmaiņu un jaunradi.

Pasākuma ietvaros interesenti varēs apmeklēt dažādus mākslas pasākumus visā Latvijā, kopumā festivālā pieteikts 71 projekts, tostarp tiks atklātas arī 23 dažādas izstādes.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais