Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Izstādes

Sergeja Djomina Boris&Gleb prestižajā The Saatchi galerijā

Pasaulslavenajā, prestižajā The Saatchi galerijā Londonā pirmo reizi apskatāma kāda Latvijas mākslinieka glezna, un šo godu ļoti sīvā konkurencē izcīnījis Sergejs Djomins.

Viņa glezna Boris&Gleb (2001) The Saatchi galerijā būs aplūkojama līdz februāra beigām.

Virtuālajā galerijā, kuru katru dienu apmeklē aptuveni pusotrs miljons interesentu, ir reģistrējušies ap 50 000 mākslinieku no visas pasaules. Reizi divās nedēļās tiek noteikts kārtas uzvarētājs aptuveni 3000 mākslinieku lielā konkurencē, bet 12 kārtu uzvarētāji piedalās gada lielajā finālā, turklāt labākie darbi tiek izstādīti prestižajā galerijā. Jāpiebilst, ka atzinību šajā konkursā guvis vēl viens Sergeja Djomina darbs – glezna Singer [zinger_machine], kas arī drīzumā būs aplūkojama The Saatchi galerijā. Mākslinieks atzīst, ka uzvara šajā konkursā viņam devusi lielu gandarījumu: "Uzvara konkursā un tūkstošiem cilvēku atzinība ir viena no lielākajām uzvarām manā dzīvē." Viņu jau uzrunājuši vairāki mākslas pazinēji un dīleri, aicinot uz sadarbību. The Saatchi galerijas preses pārstāve Konstance Guno informē, ka Sergeja Djomina darbam tiek pievērsta liela uzmanība.

Boris&Gleb tapusi reliģiskā žanra rosinātu gleznu sērijā. Darba kompozīciju veido divas atsevišķi stāvošas antropozofas figūras – groteski ikonu tēli. Glezna novērtēta arī šeit – 2002. gadā tā kļuva par Rudens izstādes laureāti.