Latvija hokeja 80. gadadienas svinību laikā prezentēs Jāņa Kvēpa grāmatu ''Es atradu sevi hokejā''

Latvijas hokeja 80. gadadienas svinību laikā 4.decembrī ''Arēnā Rīga'' tiks prezentēta sporta ārsta Jāņa Kvēpa grāmata ''Es atradu sevi hokejā''. Ilggadējā Latvijas izlases ārsta grāmata ir autobiogrāfiska un vēsta par 'Doka' spilgtākajiem mirkļiem hokejā.

Kopā ar Rīgas "Dinamo" hokejistiem Kvēps izgājis no PSRS čempionāta 2.līgas pagraba līdz sudraba medaļām. Viņš tikai divos pasaules čempionātos nebija kopā ar Latvijas hokeja izlasi. Kvēps ir viens no autoritatīvākajiem sporta ārstiem Latvijā.

Ikvienam hokeja līdzjutējam pēc Latvijas un Krievijas veterānu komandu spēles būs iespēja iegādāties šo atmiņu grāmatu, kā arī no autora saņemt autogrāfu.

''Grāmatu man ieteica rakstīt bijušais Rīgas ''Dinamo'' spēlētājs Sergejs Skosirevs, kurš dzīvoja man tieši kaimiņos. Sāku rakstīt es 1997. gadā Polijā,'' pastāstīja autors. ''Pagājušā gada šova ''Dziedi ar zvaigzni'' laikā viens žurnālists uzrakstīja, ka es gatavojos izdot grāmatu pēc nāves. Tādēļ grāmatas izdevēja Brigita Zeltkalne mani pamudināja to pabeigt. Tā es to arī uzrakstīju. Grāmatā ir ietverts laika posms no 1967. gada līdz pēdējam pasaules čempionātam Slovākijā."

Izklaide

Liepājas Olimpiskajā centrā 19. oktobrī norisināsies dziedātājas Aijas Andrejevas muzikālās darbības 20 gadu svinību lielkoncerts “Tagadne”, kurā piedalīsies simfoniskais orķestris “Baltic Groove Orchestra”, kā arī vairāki viesmākslinieki. Gatavojoties koncertam, Aija nākusi klajā ar iespaidīgu videoklipu dziesmai “Pa īstam”.

Svarīgākais