Latvijas grāmatniecības šodiena. Problēmas un perspektīvas. Rezolūcija

Šā gada 5.oktobrī Rīgas Grāmatu svētku ietvaros notika konference „Latvijas grāmatniecības šodiena. Problēmas un perspektīvas”. Sapulcējušies nozares speciālisti un interesenti pēc vispusīgas grāmatniecības aktuālo jautājumu apspriešanas nolēma pieņemt rezolūciju, lai valdībai un likumdevējiem paustu savu viedokli par nepieciešamo rīcību, stabilizētu stāvokli grāmatniecībā un radītu priekšnoiteiklumus tās attīstībai.

Rezolūcija:

  1. Piemērot grāmatām 0% Pievienotās vērtības  nodokļa  likmi.
  2. Valsts Statistikas pārvaldei veikt atsevišķi Latvijā izdoto grāmatu apgrozījuma un importēto grāmatu apgrozījuma uzskaiti.
  3. Lai novērstu pirātisko grāmatu izdošanu Latvijā elektroniskajā vidē, pilnveidot Autortiesību likumu un uzlabot tā izpildes uzraudzību.
  4. Aktivizēt Izglītības un zinātnes ministrijas darbu, lai uzlabotu skolēnu lasītprasmi un veicinātu vēlmi lasīt.

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija

Latvijas Grāmatnieku ģilde

Latvijas Nacionālā bibliotēka

Izklaide

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais