Izsludināts konkurss Latvijas literatūras tulkojumu izdošanai

Latvijas Literatūras centrs (LLC) sadarbībā ar Valsts kultūrkapitāla fondu kultūras programmas Latvijas literatūra pasaulē ietvaros ir izsludinājis konkursu Atbalsts ārvalstu izdevējiem Latvijas literatūras tulkojumu izdošanai.

Konkursa nolikumu, pieteikuma veidlapu un informāciju par konkursa norisi var saņemt LLC Rīgā, Pērses ielā 148. Tā elektroniskā formā publicēta LLC mājaslapas www.literature.lv sadaļā Atbalsts ārvalstu izdevējiem.

Konkursa mērķis ir finansiāli atbalstīt ārvalstu izdevējus Latvijas literatūras, tai skaitā klasikas, izdošanā, tā veicinot ārvalstu izdevēju interesi par Latvijas literatūru un tās tulkojumiem. Konkurss tiek organizēts divas reizes gadā – pavasarī un rudenī. Tiesības piedalīties konkursā ir jebkuram ārvalstu izdevējam. Projekta iesniedzējs var pretendēt uz finansiālu atbalstu grāmatas izdošanas, tai skaitā arī tulkošanas, izmaksām.

Pieteikumi jāiesniedz vai jānosūta uz LLC līdz šā gada 1. oktobrim. Adrese: Pērses iela 148, Rīga, LV1011.

Izklaide

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais