Jūrmalas Latviešu biedrībai – 130 gadu

Sestdien, 16. jūnijā, savu 130 gadu jubileju atzīmēs Jūrmalas pilsētas vecākā nevalstiskā organizācija – Jūrmalas Latviešu biedrība.

Sarīkojumā, kas notiks Jūrmalas Latviešu biedrības (JLB) vēsturiskajā ēkā Rīgas ielā 3, kur pašlaik ir Majoru vidusskola, piedalīsies ne tikai lielākā daļā no vairāk nekā 70 biedrības biedriem, bet arī daudz viesu, tostarp pārstāvji no citām radniecīgām biedrībām visā Latvijā un vairāki Jūrmalas pilsētas domes deputāti.

Līdztekus atskatam JLB vēsturē sarīkojumā paredzēts arī Jūrmalas pilsētas nevalstisko organizāciju pieredzes tirgus, kur gandrīz 20 pilsētas biedrības iepazīstinās ar savu specifiku un darbību, lai tādējādi veidotu ciešākas saites starp pilsētas nevalstiskajām organizācijām. Gatavību sevi prezentēt izstādē izteikušas biedrība „Aspazijas mantojums”, Jūrmalas Vēstures un mākslas biedrība, Jūrmalas Aizsardzības biedrība, Ķemeru Iedzīvotāju biedrība, Veloceļotāju klubs, Zemūdens kultūrvēsturiskā mantojuma asociācija, Politiski represēto apvienības Jūrmalas nodaļa, Latvijas Sarkanā Krusta Jūrmalas nodaļa un citas biedrības.

JLB 130 gadu jubilejas sarīkojums notiek ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu, jo sabiedrības integrācijas projektu konkursā saņemts pašvaldības līdzfinansējums. Projektā arī paredzēts, ka rudenī biedrība izdos bukletu par pilsētas nevalstiskajām organizācijām. To sagatavos līdz septembrī plānotajai konferencei „Jūrmala – Raiņa un Aspazijas pilsēta”, kuru JLB sadarbībā ar biedrību „Aspazijas mantojums” organizē jau trešo reizi. Arī šo pasākumu atbalsta Jūrmalas pilsētas dome.

Izklaide

17. un 18.septembrī "Kultūrtelpā Auss" norisinājās "Izdevniecības MicRec" organizētā pirmā "Maestro Songwriting Camp" dziesmu rakstīšanas nometne, kuru apmeklēja arī tās patrons Maestro Raimonds Pauls.

Svarīgākais