Sestie tradicionālie Pūtēju orķestru svētki Līgatnē

Līgatne 2011. gadā tika pasludināta par Eiropas izcilāko tūrisma galamērķi Latvijā, iegūstot EDEN titulu (EuropeanDestinationsofExcellence - EDEN). Šeit iespējams atpūsties, rast sevī harmoniju un iedvesmoties no skaistās dabas. Līgatni atzinīgi novērtējuši tūkstošiem viesu, kuru pulks ar katru gadu pieaug.

26. maijā viesi Līgatnē tiek gaidīti no plkst. 12.00, kad pilsētas centrā sāksies pūtēju orķestru saspēlēšanās, kas nu jau izveidojusies par tradīciju.

Orķestru muzicēšanu varēs dzirdēt, staigājot pa jaunizveidotajām Līgatnes takām, romantiskajiem tiltiņiem “Eižens” un “Vilhelmīne” tādējādi izbaudot Līgatnes dabas skaistumu, kas 2011. gadā ļāva Līgatnei iegūt Eiropas izcilākā tūrisma galamērķa titulu!

Visas dienas garumā parkā pie Līgatnes kultūras nama darbosies meistardarbnīcas. Ikviens interesents varēs līdzdarboties papīra locīšanas, putnu darināšanas, koka karošu, rotu, ziepju gatavošanas, seju krāsošanas, masku veidošanas, auduma apdrukas, stabuļu un rožu darbnīcās.

Gandrīz visas dienas garumā Līgatnes pilsētas estrādē muzicēs ansambļi, jaunās grupas un priekšnesumus sniegs deju kolektīvi. Viesu vidū ir deju kolektīvs „Ritenītis”, jauniešu grupa PyroTrees, Antras Dreģes vadītais ansamblis, kā arī īsts suņu dresūras paraugs Gintas Kleinbergas izpildījumā, bet tas vēl nav viss, jo brīvdabas estrāde tiks pieskandināta visas dienas garumā!

Vakarpusē – 19.30 – visi svētku dalībnieki dosies svinīgā gājienā no viesu nama „Lāču miga" uz pilsētas estrādi, kur 20.00 sāksies Lielkoncerts.

Koncertā uzstāsies visi iepriekšminētie pūtēju orķestri, Līgatnes novada mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, solisti, deju kolektīvi – Zeperi un Daiļrade. Koncerta īpašie viesi būs Latvijas Zelta talantu 2012 uzvarētāji – brāļi Dermaki ar triāla šova priekšnesumu. Kā īpašs notikums izceļams arī tas, ka Lielkoncerta laikā pirmatskaņojumu piedzīvos Līgatnes pūtēju maršs apvienotā orķestra priekšnesumā un tiks atklāta Līgatnes pūtēju orķestru svētku jaunā emblēma.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.