Šovasar Kocēnu novada Kocēnos norisināsies pasaules latviešu ģimeņu saiets – nometne "3x3"

Šogad no 8. līdz 15. jūlijam Kocēnu novada Kocēnos norisināsies pasaules latviešu ģimeņu saiets - nometne "3x3".

Kā informē saieta organizatori Dina un Reinis Cepļi, šī gada nometnes tēma ir atāls - pēc noganīšanas vai nopļaušanas ataugusi zāle - kā simbols cilvēkos esošajam spēkam un jaunām izaugsmes iespējām.

Nometnes aktivitātes norisināsies trīs daļās - rīta, pēcpusdienas un pievakares aktivitātes. Tās vadīs gan paši nometnes dalībnieki, gan Latvijā un pasaulē pazīstami lektori, gan arī sava amata meistari no dažādiem Latvijas novadiem. Plānots, ka nometnes dalībniekiem tiks piedāvātas vairāk nekā 25 dažādas nodarbības, lai pilnveidotu zināšanas par Latvijas vēsturi un kultūru, dabu, ķermeņa un gara fiziskā un garīgā stāvokļa uzlabošanu, amatniecību un rokdarbiem, politiku, žurnālistiku un vairākiem citiem tematiem.

Nometnes dalībnieki tiks iepazīstināti arī ar Kocēnu 38. skautu vienības, Kocēnu sporta kluba un SIA "Zirgaudzētava Kocēni" darbību un iesaistīsies šo organizāciju rīkotajās nodarbībās.

Pasaules latviešu ģimeņu "3x3" nometni organizē Pasaules brīvo latviešu apvienība, biedrība "Trīs reiz trīs" un Kocēnu novada dome.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.