Rīgas Rātsnamā atklās Galas Melamedas personālizstādi

Trešdien, 7.decembrī, plkst. 18.00 Rātsnama pirmajā stāvā notiks portretistes Galas Melamedas personālizstādes atklāšana.

Gala Melameda strādā portreta un klusās dabas žanros reālisma tradīcijās. Pirmās zīmēšanas stundas apguva Ābrama Bikova studijā. Studējusi Latvijas Mākslas akadēmijā, pēc tam turpināja strādāt arī Ābrama Bikova darbnīcā. Ar saviem darbiem piedalījusies vairākās izstādēs Latvijā, Vācijā un Krievijā, viņas gleznas atrodas privātajās kolekcijās Latvijā, Vācijā, Čehijā, Izraelā, ASV, Holandē. Māksliniece dzīvo un strādā Berlīnē un Rīgā.

„Galas Melamedas glezniecība, izmantojot Pola Valeri apzīmējumu, „ļauj redzēt lietas tādas, kādas tās bija kādreiz, kad tās tika uzlūkotas ar mīlestību”, un tas ir talants,” par mākslinieces daiļradi saka Latvijas Mākslinieku savienības locekle, mākslas zinātniece Svetlana Hajenko.

Izstāde Rātsnamā būs aplūkojama no 5. decembra līdz nākamā gada 13. februārim. Darba laiks no plkst. 9.00 līdz 19.00 darbadienās un no plkst. 10.00 līdz 17.00 brīvdienās.

Svarīgākais