Radio koris valsts svētkos Rēzeknē atskaņos programmu "Mīlestības dziesma"

18.novembrī plkst. 17:30 Latvijas Radio koris kopā ar ansambli "Tango sin quinto" uzstāsies koncertā "Mīlestības dziesma" Rēzeknes kultūras centrā.

Koncerts notiek 18.novembra svētku pasākumu ietvaros, kurus rīko Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar VSIA "Latvijas koncerti" vienlaicīgi piecās Latvijas pilsētās: Rīgā, Rēzeknē, Valmiera, Ventspilī, Jelgavā un sadarbībā ar Latvijas vēstniecību arī Parīzē.

Rēzeknes koncertā, kura centrālā tēma ir mīlestība, Latvijas Radio kora, ansambļa "Tango sin quinto" un diriģenta Sigvarda Kļavas sniegumā skanēs Ērika Ešenvalda jaunākais darbs Radio korim "Paralēles" ar Paulīnes Bārdas tekstu, Artura Maskata "Ziedoņa valši" ar Imanta Ziedoņa vārdiem, Valta Pūces cikls ar Friča Bārdas dzeju, kā arī Pētera Butāna dziesmas no cikla ar Friča Bārdas dzeju un valši ar Aleksandra Čaka vārdiem.

Koncertā kopā ar Radio kori un "Tango sin quinto" muzicēs pianisti Aldis Liepiņš un Dace Kļava.

Latvijas Radio kora sveiciens no Rēzeknes būs skatāms vakara gaitā arī LTV 1 tiešraidē, kura sāksies plkst. 17:30.

"..lai atgādājamies mūsu tautas sapni par Latvijas gaismas pili, par īpatnēju latviešu kultūru. Lai nenogrimstam materiālismā! Lai visam pāri liesmo latviešu nacionāla gara uguns. Pilsoņu miers un ekonomiskā labklājība lai netop par mietpilsonību. Tautas, kas nav radījušas savu kultūru, savas īpatnējas gara vērtības, ir dzīvojušas velti..

..lai apņemamies šinī svētajā brīdī par mūsu zemes miera un labklājības ēku celt to augsto torni, kuru sauc - ideālismu! Tanī lai plīvo mūsu sarkanbaltsarkanais karogs kā zīme, ka mūsu tauta, caur sviedriem un asinīm visādās cīņās pārbaudīta, ir apņēmusies uz darba un taisnības pamatiem ar liesmojošu gribu uz latviešu nacionālās kultūras radīšanu." Atis Ķeniņš 1918. gada 18.novembrī.

Svarīgākais