Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide \ P.S.Kultūra

Ojāra Vācieša literāro prēmiju piešķirs Annai Auziņai

Pirms astoņiem gadiem Ādažu un Carnikavas pašvaldības vienojās kopīgam projektam - izveidot dzejnieka Ojāra Vācieša literāro prēmiju, ko reizi gadā pasniegt jauna dzejoļu krājuma autoram. Ideju atbalstīja arī dzejnieks Jānis Peters un O.Vācieša muzeja direktore Ieva Ķīse.

Zinot dzejnieka lielo mīlestību pret Latviju, pret Gaujas upi, kas vijas cauri abiem novadiem, viņa lielo ieguldījumu latviešu literatūrā un kultūrā, kā arī to, ka O.Vācieša atdusas vieta ir Carnikavas kapi, toreizējie pašvaldību vadītāji uzskatīja literārās prēmijas dzejā izveidošanu par veidu, kā saglabāt tautā iemīļotā dzejnieka piemiņu.

Šogad pirmo reizi O.Vācieša literāro prēmiju pasniedz tikai Carnikavas novada pašvaldība.

Šā gada prēmijai tika pieteikti 13 dzejoļu krājumi. Pēc komisijas rūpīgas dzejoļu krājumu vērtēšanas, O.Vācieša literārās prēmijas dzejā vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja I.Ķīse par 2011.gada Ojāra Vācieša literārās prēmijas dzejā laureāti pasludināja Annu Auziņu par dzejoļu krājumu "Es izskatījos laimīga" (Mansards, 2010). Komisija nolēma piešķirt speciālbalvas Amandai Aizpurietei par dzejoļu krājumu "Ledusskapja šūpuļdziesma", (Mansards, 2011) un Artim Ostupam par dzejoļu krājumu "Biedrs Sniegs", (Mansards, 2010), bet izdevniecībai "Mansards" par ieguldījumu dzejas popularizēšanā un pretendentu pieteikšanu O.Vācieša dzejas balvai izteikt pateicību un pasniegt piemiņas balvu.

Apbalvošana notiks 11.novembrī plkst. 18.00. O.Vācieša muzejā Rīgā, O.Vācieša ielā 19.