Latvijas vēstniecībā Vācijā notiks Dzejas dienām veltīts pasākums

1.oktobrī Latvijas vēstniecībā Vācijā notiks literāli muzikāls Dzejas dienu vakars. Pasākuma atklāšanā svinīgo uzrunu teiks Latvijas vēstnieks Vācijā Ilgvars Kļava.

Vakara ietvaros tiks lasīta Raiņa, Aspazijas, Friča Bārdas dzeja ar Urzulas Vēlicas (Ursula Wehlitz) un paša Raiņa atdzejojumu vācu valodā. Īpašie vakara viesi būs vācu mūsdienu dzejnieks Zigfrīds Šmits (Siegfried Schmidt) un dzejnieks Andris Litavnieks, kuri oriģinālvalodā deklamēs dzeju. Pasākuma ietvaros dzeju latviešu valodā lasīs arī Zigfrīda Šmita dzejas atdzejotāja, latviešu kopienas Berlīnē pārstāve Eiženija Veiriha (Eiženija Weirich) un A. Litavnieka dzejoļu uz vācu valodu atdzejotāja Iveta Kūlsa (Iveta Kuhls).

Dzejas dienu apmeklētājus uzrunās Latvijas vēstnieks Vācijā I. Kļava un latviešu kopienas Berlīnē pārstāve E. Veiriha. Savukārt par vakara muzikālo noformējumu rūpēsies latviešu dziedātāja Anna Čena (Anna Chen), pianiste, ērģelniece un komponiste Agita Rando un Berlīnes Latviešu koris. Annas Čenas priekšnesumā būs Romualda Kalsona un Emīla Dārziņa dziesmas, savukārt Berlīnes Latviešu koris izpildīs Arvīda Žilinska un Imanta Kalniņa darbus.

Dzejas dienu pasākums kļuvis par jauku tradīciju, un ar vēstniecības atbalstu tiek rīkots jau vairākus gadus. Pasākuma idejas autores ir latviešu kopienas Berlīnē pārstāves E. Veiriha un I. Kūlsa.

Svarīgākais