Aicina uz dzejas pierakstīšanas akciju Liepājā

Piektdien, 2. septembrī pulksten 11:00 Graudu un Lielās ielas skvērā Liepājā ikviens interesents tiek aicināts piedalīties dzejas pierakstīšanas akcijā.

Uz īpaši izgatavotas vides reklāmas būs iespēja pierakstīt savas vai kāda cita dzejnieka sacerētas dzejas rindas, kas var kalpot par uzmundrinājumu un iepriecinājumu ikvienam liepājniekam.

Akcijā piedalīsies gan ārvalstu dzejnieki, kas Liepājā piestās Dzejas brauciena ietvaros, gan Liepājas dzejnieki un jaunie talanti. Tomēr akcijā aicināts piedalīties ikviens, kurš vēlas pierakstīt kādu dzejā noformētu novērojumu, notikumu, apliecinājumu vai atzīšanos. Uz akciju aicināti arī skolēni, jo būs iespēja tikties ar dzejniekiem un uzdot interesējošus jautājumus.

Kā jau iepriekš vēstīts, no 2. līdz 11. septembrim Liepājā notiks dažādas Dzejas dienu aktivitātes. Jau otrdien Liepājā piestās sestais starptautiskais Dzejas brauciens. Tajā šogad aicināti piedalīties dzejnieki no četrām valstīm: no Somijas Agneta Enkela (Agneta Enckell), no Igaunijas Igors Kotjuhs (Igor Kotjuh), no Zviedrijas Roza - Marija Hūva (Rose - Marie Huuva) un no Latvijas Valts Ernštreits.

Šī gada Dzejas brauciens sākās 27. augustā Helsinkos. Pirmajā vakarā dzejnieki savus dzejoļus lasīja Helsinku festivālā Dzejas Mēness (Runon Kuu). Pēc tam Dzejas brauciens devās uz Zviedriju, kur lasījumi notika 29. augustā Visbijā, bet 30. augustā Stokholmā. 31. augustā notika uzstāšanās Tallinā, Igaunijas Rakstnieku savienības zālē, bet 2. septembrī pulksten 19:00 visus minētos dzejniekus varēs sastapt Liepājā, Fire Bar, Stūrmaņu ielā 1 (viesnīcā Fontaine Royal).

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais