Pirmo reizi pasniegts latviešu literatūras klasiķa Egona Līva piemiņas balvu

© Ansis Alksnis

Lai veicinātu interesi par latviešu literatūras klasiķi Egonu Līvu, viņa literāro mantojumu un devumu jūrniecības popularizēšanā, ar Latvijas Rakstnieku savienības, Liepājas Kultūras pārvaldes un Latvijas Jūras akadēmija atbalstu šogad iedibināta rakstnieka Egona Līva piemiņas balva.

Balvas pasniegšanas ceremonija notiks Liepājā 11. septembrī Dzejas dienu ietvaros.

Kā jau iepriekš vēstīts, līdz šī gada 12. augustam fiziskas un juridiskas personas ir aicinātas pieteikt autorus un viņu darbus rakstnieka Egona Līva piemiņas balvai „Krasta ļaudis”.

Nominācijai “Labākā grāmata” var izvirzīt dzejas, prozas, eseju krājumus, kas izdoti laika posmā no 2010.gada 1.augusta līdz 2011.gada 1.jūlijam. Autorus nominācijā “Kreativitāte” var izvirzīt ar jūrniecību saistītus un realizētus projektus, kas arī īstenoti laika posmā no 2010.gada 1.augusta līdz 2011.gada 1.jūlijam. Projektu autorus un īsu aprakstu par projektu var pieteikt gan fiziskas, gan juridiskas personas; e-pasts: rakstnieki@apollo.lv, vsandra@inbox.lv ar norādi ”Rakstnieka Egona Līva piemiņas balva”.

Savukārt nominācijā „Labākais skolu jaunatnes literārais darbs” pieteikumu pieņemšana jau ir noslēgusies 31. maijā un no visas Latvijas ir saņemti 26 pieteikumi. Šīs nominācijas procedūru organizēja Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācija.

Ar balvas noliku iespējams iepazīties mājas lapā: www.rakstnieciba.lv/index2.html

Egona Līva piemiņas balvas idejas autors un izstrādātājs ir Liepājas Mākslas vidusskolas absolvents Ansis Alksnis, kurš balvas izveidi bija izvēlējies par savu diplomdarbu.

Balvas pasniegšanas ceremonija notiks Liepājā, kanālmalas angārā, kur šobrīd iekārtota un interesentiem pieejama Liepājas muzeja krājumu jūrniecības un zvejniecības ekspozīcija.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais