Jadvigas Žilvinskas piemiņas izstāde galerijā Antonija

Galerijā Antonija, Rīgā, Brīvības ielā 157 atklāta gleznotājas Jadvigas Žilvinskas (1918-2010) atceres izstādi. Tajā ir apskatāmas visas četras mākslinieces iemīļotās tēmas: ainavas, portreti, ziedi un sakrālā glezniecība.

Iespējams tieši pēdējā īpaši atšķir Jadvigu Žilvinsku no citiem viņas paaudzes gleznotājiem, jo, nodarboties ar sakrālo mākslu padomju laikos, nozīmēja neiederēties vispārpieņemtajos socreālisma rāmjos. Piebilstams, ka Jadvigas Žilvinskas glezna Kardināla Julijana Vaivoda portrets (1983) grezno Vatikāna muzeju Romā, Pāvesta Jāņa Pāvila II portrets, (1982), atrodas Romas katoļu Rīgas Metropolijas kūrijā, savukārt Altārglezna Jēzus sirds un Fatimas Dievmāte, gleznas Jānis Kristītājs un Svētā Ģimene , kas tapušas 20. gadsimta 60. gadu beigās, apskatāmas Svētā Marijas Magdalēnas baznīcā Rīgā. Tāpat Jadviga Žilvinska veidojusi altārgleznu baznīcai Slokā, darinājusi vecmeistaru kopijas katoļu baznīcās Sprukstos, Brunavā, Varakļānos un Ilūkstē, atjaunojusi freskas Liepājas Svētā Jāzepa katedrālē.

Izstādes apmeklējums ir bez maksas. Tā apskatāma līdz 1. augustam

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais