Čaikovska konkursa rezultāti

Maskavā noslēdzies XIV starptautiskais Pētera Čaikovska izpildītāju konkurss. Tajā par uzvarētājiem vijoles kategorijā tika atzīti Sergejs Dogadins (Krievija) un Itamars Zormans (Izrēla), kuri dalīja 1. un 2. vietu.

Pianistu kategorijā par labāko ticis pasludināts Danils Trifonovs, kas krievu presei liek ironiski konstatēt, ka Nižņijnovgorodā dzimušais klavieru virtuozs, kurš studē Klīvlendā (ASV) un kuru koncertaģentūras pārstāv arī tādās valstīs kā Itālija, Polija un Japāna, dzimtajā Krievijā šobrīd netiekot pārstāvēts vispār.

Savukārt no Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra saņemta ziņa, ka šovasar Latvijas klausītājiem būs iespēja dzirdēt vienu no šā gada Čaikovska konkursa galvenajiem varoņiem. Vijoļnieks Sergejs Dogadins 7. augustā Dzintaru koncertzālē uzstāsies kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un pazīstamo zviedru diriģentu Ūla Rudneru. Koncerta skanēs Ludviga van Bēthovena Trešā uvertīra Leonora, Žana Sibeliusa vienīgais koncertžanra darbs - virtuozais Vijoļkoncerts, kā arī komponista Edvarda Elgāra noslēpumainie portretējumi Variācijās Enigma.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais