5. Starptautiskā Smilšu skulptūru festivālā uzvar Latvijas pārstāvji

5. Starptautiskā Smilšu skulptūru festivāls "Summer signs" ("Vasaras zīmes") uzvarētājs ir Kārlis Īle ar darbu "Kauliņi ir mesti".

Uzvarētājus, aizklātā balsojumā, noteica paši festivāla dalībnieki. Kārlis, uzreiz pēc savas skulptūras pabeigšanas Jelgavā, nesagaidot rezultātus, devās Latviju pārstāvēt Krievijas 10. Starptautiskajā smilšu skulptūru festivālā "Pasaules kultūras šedevri" Sanktpēterburgā. Arī šajā festivālā viņš kopā ar komandas biedri, Latviešu mākslinieci Agnesi Rudzīti, ieguvis godpilno pirmo vietu par skulptūru "Pasaules ziedlapas".

No 4. jūlija Jelgavā smilšu mākslas darbus veidoja 16 pasaulē atzīti tēlnieki no Čehijas, Nīderlandes, ASV, Krievijas, Itālijas, Lielbritānijas un Latvijas. Festivāla tēma – Cirks. Kopumā konkursa darbu un papildus skulptūru veidošanai tika izlietotas vairāk kā 500 tonnas smilšu.

Pateicoties apmeklētāju lielajai interesei un labvēlīgiem laika apstākļiem, Starptautiskais Smilšu skulptūru parks Jelgavā, Uzvaras parkā būs atvērts ik dienu līdz 31. jūlijam no plkst. 11.00 līdz 19.00. 17. un 31. jūlijā – ar mazākajiem apmeklētājiem parkā darbosies dažādi tēli, iesaistot bērnus jautrās atrakcijās, bet kopā ar tēlnieci Nelliju Skujenieci ikviens, kuram būs vēlēšanās, CBS "Igate" smilšu darbnīcā varēs izveidot savu pirmo īsto smilšu skulptūru.

Baltijā lielāko smilšu skulptūru festivālu ar ceļu būvniecības sabiedrības "Igate" atbalstu organizē Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūra "Kultūra" un Jelgavas pilsētas Dome.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais