Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ P.S.Kultūra

Parakstīts līgums par akustiskās koncertzāles būvniecību Cēsīs

© Publicitātes foto

Šonedēļ Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders un akciju sabiedrības UPB prezidents Uldis Pīlēns parakstīja apjomīgu līgumu par Cēsu kultūras centra rekonstrukcija būvdarbu veikšanu. Līgums simboliski tika parakstīts vecā Kultūras centra ērģeļu zālē un līguma summa ir 7 887 939 latu, ieskaitot PVN.

Ceļš no konkursa izsludināšanas brīža līdz līguma parakstīšanai ilga vairāk nekā gadu, jo konkursa rezultāti divas reize tika pārsūdzēti. Četru uzņēmumu konkurencē, konkursa komisija par uzvarētāju atzina A/S „UPB”.

Pēc līguma parakstīšanas G. Šķenders pastāstīja, ka kultūras centra pārbūve par daudzfunkcionālu akustisko koncertzāli ir apjoma ziņā lielākais projekts, kas tiks īstenots Cēsīs. Domes priekšsēdētājs atzīmēja to, ka būvdarbu veicēji A/S „UPB” ir uzņēmums ar starptautisku pieredzi un ir pamats cerēt, ka darbi ritēs saskaņā ar abu pušu apstiprināto grafiku, un pēc diviem ar pusi gadiem mūsdienīgā koncertzāle vērs durvis apmeklētājiem. G. Šķenders uzsvēra, ka tā būs reģionālas nozīmes kultūras celtne un ieguvēji būs Vidzemes iedzīvotāji. U. Pīlēns pieļāva, ka darbs tiks paveikts ātrāk nekā plānots. Viņš pastāstīja, ka Cēsu kultūras centra rekonstrukcijas projekts ir gana sarežģīts, taču interesants, jo ietver gan rekonstrukcijas un restaurācijas darbus, gan jaunu apjomu celtniecību. „Pēdējā laikā esam būvējuši gan cietumus, gan psihiatriskās klīnikas ārvalstīs, jāatzīst, ka būvēt kultūras celtni tomēr ir patīkamāk,” piebilda U. Pīlēns.

Kultūras centra rekonstrukcijas darbus plānots uzsākt jūlijā. Ēka tiks norobežota, tāpēc būs izmaiņas satiksmē un automašīnu novietošanā Raunas ielā. Kā jau esam informējuši, Cēsu kultūras centru pārbūvēs par mūsdienīgu, daudzfunkcionālu akustisko koncertzāli ar 800 sēdvietām, mācību telpām A. Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas audzēkņiem, mēģinājumu telpām Vidzemes kamerorķestrim, amatiermākslas kolektīviem, mūzikas bibliotēkai. Projektā paredzēta arī mākslas galerija, kafejnīca, biroju telpas. Cēsu kultūras centra rekonstrukcijas projektu finansē Eiropas Rekonstrukcijas un Attīstības fonds ar Cēsu novada pašvaldības un valsts līdzfinansējumu.