Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncertu rādīs LTV

18. un 19. maijā Lielajā Ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un tā galvenais diriģents Karels Marks Šišons aicināja klausītājus uz 2010. / 2011. gada sezonas noslēguma koncertu. Jau šo svētdien, 5. jūnijā, pulksten 21.20 šī koncerta ierakstu varēs vērot LTV1 ēterā.

Ikviens, kurš apmeklēja LNSO sezonas noslēguma koncertus 2010. gada maijā, atcerēsies pirmo tikšanos ar divām Rīgas lielākajām zvaigznēm – Vestardu Šimkus un Karelu Marku Šišonu. Tas bija neaizmirstams un augstvērtīgs notikums, kurā abi mākslinieki ar dziļu Bēthovena izpratni un muzicēšanas kaisli spēja radīt uz skatuves patiešām īpašu atmosfēru un ķīmiju.

Šīs sezonas noslēguma koncertā LNSO vēlreiz piedāvāja šo unikālo māksliniecisko partnerību Bēthovena Trešā klavierkoncerta atskaņojumā. Turpinot tradīciju, LNSO sezonas noslēguma koncertā klausītājiem piedāvāja arī latviešu komponista jaundarba pirmatskaņojumu - šoreiz Andra Dzenīša skaņdarbu „Prelūdija. Gaisma”.

Koncertā skanēs arī Johannesa Brāmsa Otrā simfonija Re mažorā.

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais