Latvijas Radio kori un Marisu Jansonu izvirza prestižai Nīderlandes balvai

Latvijas Radio koris vakar saņēma ziņu, ka programma, ar kuru koris uzstājās 2010. gadā Nīderlandē, tikusi izvirzīta Nīderlandes Teātru un koncertzāļu asociācijas balvai Gada koncerts. Zīmīgi, ka šajā nominācijā uz balvu pretendē diriģents Mariss Jansons, kura diriģēto 8. Mālera simfoniju atskaņoja Concertgebouw orķestris.

Balvai nominēti pieci koncerti, līdzās latviešu māksliniekiem tai izvirzīti arī tādi starptautiski pazīstami mūziķi kā diriģents Ivāns Fišers, angļu tenors Marks Padmors kopā ar izcilo senās mūzikas interpretu Kristianu Bezeidenhautu, RIAS kamerkoris no Berlīnes, mūziķu grupa Asko Schönberg kopā ar ansambli VocaalLab. Nīderlandes Teātru un koncertzāļu asociācija ir 158 organizāciju apvienība. Gada laikā tā rīko gandrīz 40 000 pasākumu ar kopējo auditoriju 13,2 miljoni apmeklētāju. Katru gadu asociācija nosauc iespaidīgākos koncertus uz Nīderlandes skatuvēm, bet uzvarētājs tiek paziņots 17. oktobrī Nīderlandes mūzikas centra rīkotā apbalvošanas ceremonijā.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais