Mūžībā aizgājis aktieris Andris Jozēns

© Publicitātes foto

No Valmieras teātra saņemta sēru vēsts – mūžībā aizgājis Valmieras Drāmas teātra bijušais aktieris Andris Jozēns. «Ārkārtīgi gaiša, dzidra personība, kas neizturēja teātra dzīves sasprindzinājumu,» tā savu audzēkni raksturo režisore Māra Ķimele. «Dievam bija lieli nodomi attiecībā pret viņu,» saka kursabiedrene un jaunības lomu partnere Inese Ramute.

Andris Jozēns ienāca teātrī 1978. gadā kā viens no pirmā Valmieras teātra kursa absolventiem. Viņam bija dabas dotas dāvanas iemiesot romantisko varoni, kas spēj ne vien mīlēt, bet arī aizstāvēt savu mīlestību augstu ideālu vārdā, turklāt viņa varoņus padarīja neaizmirstamus Andra Jozēna muzikalitāte un balss. Šādu lomu viņam neilgajā daiļrades ceļā bija daudz: Orfejs Ž. Anuija Eiridikē, Visvaldis Bruņinieks V. Arro Piecās romancēs vecā mājā, Brusubārda A. Brigaderes Princesē Gundegā un karalī Brusubārdā, Harolds K. Higinsa, Ž. K. Karjēra Haroldā un Modā, Klifords Dž. Masterofa Kabarē, Mazganītis Raiņa Daugavā un citas. Dziļā emocionalitāte bija Andra Jozēna spēks, taču tā izrādījās arī viņa vājums. Vairākkārt nācis un gājis, aktieris uz visiem laikiem pameta teātri 1992. gadā, tā arī nepiepildījis līdz galam savu mākslinieka sūtību, tomēr atstājis darbabiedriem un Valmieras teātra kursabiedriem atmiņas par savu gaišo personību.

Atvadīšanās no Andra Jozēna notiks sestdien, 28. maijā, pulksten 16 Rubenes kapos.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais