Aleksandrs Antoņenko koncertēs Cēsīs, Rēzeknē un Rīgā

Operzvaigzne Aleksandrs Antoņenko maija sākumā sniegs trīs koncertus Latvijā. Viens no pasaulē pieprasītākajiem tenoriem uzstāsies Cēsu 2. pamatskolā 5. maijā pulksten 19, J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā 6. maijā pulksten 18 un Latvijas Universitātes Lielajā aulā 7. maijā pulksten 19.30.

Koncerti notiks VSIA Latvijas Koncerti koncertprogrammas Krievu romantika ietvaros. Tajos piedalīsies arī soliste Ieva Ezeriete (soprāns), pianisti Aldis Liepiņš un Mārtiņš Zilberts, kā arī Edgars Saksons un Ivo Krūskops (sitaminstrumenti).

Koncerta pirmajā daļā Ziemas dārzs skanēs fragmenti no Valērija Gavriļina monumentālās kora simfonijas Zvani un Jurija Faļika dziesmas soprānam, tenoram un korim. Koncerta otrā daļa – Sviridova vainags – būs veltīta komponistam Georgijam Sviridovam.

Izklaide

Šova “X Faktors” aizvadītās sezonas uzvarētāja Emilija (Emilija Bērziņa) un reperis Reiks (Arvis Šķirus) laiduši klajā savu pirmo kopdarbu “Tikai ar Tevi”. Dziesmas izdošanai tika izvēlēts 19. septembris, kas ir Emilijas dzimšanas diena.