Jau 41. reizi Latvijas etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks gadatirgus

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs izsludinājis pieteikšanos Tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgum, kas notiks 41. gadu pēc kārtas 4. un 5. jūnijā.

Gadatirgū aicināti piedalīties folkloras kopas, tautas deju ansambļi, muzikanti. Pieteikumus gaida no amatniekiem, kuri darina lietišķās mākslas izstrādājumus, iespaidojoties no mūsu tautas arheoloģiskā un etnogrāfiskā mantojuma, zemniekiem un ēdināšanas uzņēmumiem, kas piedāvā Latvijā audzētu un ražotu produkciju, kā arī latviešu virtuvei raksturīgus ēdienus.

„Gadatirgus ir tikšanās un profesionālās pieredzes apmaiņas vieta dažādu paaudžu un specialitāšu latviešu tautas lietišķās mākslas izstrādājumu darinātājiem no visiem Latvijas kultūrvēsturiskajiem novadiem. Vienlaikus gadatirgus ir tautas lietišķās mākslas gada sasniegumu skate un iespēja amatniekiem izstādīt un pārdot savus labākos izstrādājumus. Savukārt gadatirgus apmeklētāji var iegādāties augstvērtīgus latviešu tradicionālās amatniecības darinājumus,” stāsta Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja krājuma nodaļas vadītāja un ilggadēja gadatirgus organizatore Daina Kraukle.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais