Valmieras teātrī martā būs divas pirmizrādes

5. martā teātra Apaļajā zālē pirmizrādi piedzīvos dramaturģes un VDT direktores Evitas Sniedzes traģikomēdija „Mākoņains, iespējams, skaidrosies”, ko iestudē režisors Oļģerts Kroders. Izrādes kostīmus veidos Anna Heinrihsone, bet scenogrāfiju – Mārtiņš Vilkārsis.

Lomās: Ligita Dēvica, Ieva Puķe, Ilze Pukinska, Skaidrīte Putniņa, Māra Mennika, Regīna Devīte, Januss Johansons, Ģirts Rāviņš, Aigars Vilims, Ingus Kniploks, Agris Māsēns, Rihards Rudāks un Juris Laviņš.

„Mākoņains, iespējams, skaidrosies” ir traģikomēdija par mūsdienu Latviju, par kādu piecdesmitgadnieku klases salidojumu, kuri ciemojas pie savas skolotājas Dārtas. Viena vakara garumā tiek izstāstīti dažādi likteņi, atklāti mistiski noslēpumi, notiek satikšanās un .. arī nesatikšanās.

31. martā Lielajā zālē paredzēta pirmizrāde ko(s)miskai traģēdijai 2 cēlienos „Kin Dza Dza”. Izrādi iestudē režisors Viesturs Meikšāns, scenogrāfs - Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece - Anna Heinrihsone.

Izrādē piedalīsies: Tālivaldis Lasmanis, Mārtiņš Meiers, Imants Strads, Kārlis Neimanis, Rihards Rudāks, Januss Johansons, Ivo Martinsons, Oskars Morozovs, Arnolds Osis, Agris Māsēns, Ģirts Rāviņš un Linda Mīļā.

Kin Dza Dza ir galaktika, kurā neatrodas planēta Zeme. Tā ir vieta, kur cilvēkiem līdzīgas būtnes līdzīgi kā uz Zemes cenšas būt laimīgas, taču viņu ieražas stingri vien atšķiras no mūsu ieražām. Tas ir ceļojums absolūti nezināmā virzienā, kur katrs nākošais solis ir jauns atklājums. Tā ir vieta, kas cilvēkos atver jaunas kvalitātes un spēj tos pārvērst.

Martā Valmieras teātrī būs arī divas viesizrādes: izrāžu apvienības „Panna” komēdija „Tētis” ar Aināru Ančevski galvenajā lomā un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrāde „Starpstacija” ar Veroniku Plotņikovu galvenajā lomā.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.