Čigānu karaliene Esma Rīgā!

© Publicitātes foto

Šovakar Latvijas Nacionālajā operā notiks enerģijas un dzīvesprieka pilns Bulgārijas, Maķedonijas, Francijas, Ungārijas, Serbijas un Rumānijas čigānu mūzikas koncerts The Gypsy Queens and Kings.

Projekts jau vairākus gadus, mazliet variējoties mūziķu sastāvam, ceļo pa Eiropu, katrā vietā pulcējot pilnas zāles sajūsminātu mūzikas mīļotāju. Lai gan mūziķi nāk no dažādām valstīm un diezgan atšķirīga ir gan viņu valoda, gan muzikālās tradīcijas, koncertos viņi demonstrē, ka nav problēmu brīnumaini saspēlēt kopā, piemēram, Bulgārijas čigānu melodiju ar Francijas katalāņu čigānu ugunīgo ritmu. Kaloome, Mahala Rai Banda, Džonijs Ilijevs ir leģendāri mūziķi, taču visu leģendu leģenda ir dziedātāja Esma Redžepova no Maķedonijas, kas dzied jau kopš piecdesmito gadu beigām, ir ierakstījusi 20 albumus, vairāk kā 100 singlus, izaudzinājusi un izskolojusi 47 adoptētus bērnus. 1976. gadā Čandigarā (Indija) Esma Redžepova tika kronēta par pasaules čigānu mūzikas karalieni.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais