Atļauj izdot Džeroma D. Selindžera romāna sīkvelu

Džeroma D. Selindžera mantinieki devuši atļauju publicēt romāna Uz kraujas rudzu laukā sīkvelu visās pasaules valstīs, izņemot ASV un Kanādu – par šādu lēmumu šonedēļ ziņo laikraksts The Guardian.

Kā Neatkarīgā vairākkārt rakstījusi, prāvošanās par Frederika Koltinga grāmatas Pēc 60 gadiem: ceļš cauri rudzu laukam izdošanu, kurā uzdarbojas novecojušais Selindžera romāna varonis Holdens Kolfīlds, sākās jau Džeroma D. Selindžera dzīves laikā. Pats rakstnieks uzskatīja, ka Frederika Koltinga romāns "(..) nav parodija un tas ne papildina, ne kritizē oriģinālu. Tas ir vienkāršs pakaļdarinājums".

Toreiz ASV tiesa nolēma aizliegt grāmatas izplatīšanu, tomēr jau dažas dienas pēc rakstnieka nāves pērn janvārī sarunas un tiesvedība tika atjaunotas. Gan sīkvela autors, gan zviedru izdevēji pamatoti cerēja, ka Selindžera autortiesību mantinieki šajā jautājumā varētu būt krietni piekāpīgāki par spītīgo ASV literatūras klasiķi, kurš bija slavens ar nepiekāpību un noliedzošo attieksmi pret jelkādu savu daiļdarbu publicēšanu vai atdarināšanu.

Jaunās vienošanās detaļas publikai netiek izpaustas. Tiek norādīts vien, ka Frederika Koltinga romānā nedrīkstēšot lietot Holdena Kolfīlda vārdu, tāpat esot aizliegts pieminēt romānu Uz kraujas rudzu laukā un faktu, ka sīkvels veltīts Džeromam D. Selindžeram.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais