Aktieris Andris Bērziņš atvainojas skatītājiem par izbojāto izrādi

© F64

Pēc 13. decembra vakara, kad Dailes teātris bija spiests pārtraukt izrādi pēc pirmā cēliena, lielu ažiotāžu sabiedrībā radījušas debates – vai aktierim Andrim Bērziņam ir radušās problēmas ar atkarību no alkohola.

Uz notikušo visnotaļ skarbi reaģējuši masu mediji – izskanējis kritiķes Silvijas Radzobes viedoklis, ka aktieris vispār uzvedoties "kā huligāns". Tāpat šonedēļ dažādās kombinācijās tiek uzskaitīti visi iespējamie Latvijas aktieri un aktrises, sākot no Harija Liepiņa un Ulda Pūcīša laikiem, kuriem bijušas problēmas ar alkohola lietošanu izrāžu laikā.

Atbildot uz jautājumu, vai Andris Bērziņš pirmdienas vakara izrādē bija alkohola reibumā, Dailes teātra pārstāvji tomēr ir visnotaļ izvairīgi, pragmatiski apgalvojot, ka to, vai cilvēks atrodas alkohola reibumā, gluži tāpat kā autovadītājiem, var noteikt medicīniskā ekspertīze, nevis skatītāji.

Teātris atvainojas visiem 13. decembra izrādes skatītājiem un kā kompensāciju piedāvā ar šīm pašām biļetēm noskatīties Marijas Stjuartes izrādi 10. janvārī pulksten 19. Ja šādas vēlmes nav – biļetes var nodot atpakaļ visās Biļešu paradīzes kasēs. "Vakar (otrdien, 14. decembrī) Andris Bērziņš labā formā nospēlēja galveno lomu izrādē Ceplis," sarunā Neatkarīgajai teica teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva, liekot saprast, ka 13. decembra incidentam bijis gadījuma raksturs. Tas radies aktiera lielās pārslodzes dēļ, kuras rezultātā iestājies "psiholoģisks sabrukums".

Tāpat Dailes teātra vadība ir uzņēmusies visu atbildību par pārslodzi, kas Andrim Bērziņam radusies daudzo izrāžu dēļ. Līdz februāra beigām aktieris tomēr piedalīšoties visās plānotajās izrādēs, lai tās nebūtu jāatceļ. Aktieri Andri Bērziņu Neatkarīgajai izdevās sazvanīt trešdienas pēcpusdienā pirms došanās uz teātri. "Es ļoti atvainojos visiem Dailes teātra cienītājiem par pirmdienas vakara notikumu. Tiešām nožēloju, ka tā notika!" teica aktieris. Uz lūgumu komentēt publikāciju portālā Mango, kurā teikts, ka Bērziņš atzīst, ka izrādē bijis dzērumā, aktieris bija ļoti izbrīnīts: "Kāds vēl Mango!? Neko tādu neesmu teicis! Pasaki lasītājiem, ka ar mani viss ir kārtībā!".

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais