Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ P.S.Kultūra

Apstiprināts Nacionālās kultūras padomes sastāvs

Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte parakstījusi rīkojumu, ar kuru apstiprināts jaunais Nacionālās kultūras padomes sastāvs. Padomē darbosies 15 kultūras nozarē atzītas personības,informē Kultūras ministrija.

Padomes sastāvs tiek apstiprināts uz ministra pilnvaru laiku. Padomes locekļu darbs netiek atalgots.

Saskaņā ar rīkojumu padomē apstiprināti arhitekts Pēteris Bajārs, režisors Viesturs Meikšāns, tēlnieks Gļebs Panteļejevs, kinokritiķe Dita Rietuma, mūzikas žurnālists Orests Silabriedis, kinorežisors Dāvis Sīmanis, filozofs Artis Svece, tūrisma tirgus speciāliste Brigita Stroda, rakstnieks Sergejs Timofejevs, sociologs Tālis Tisenkopfs, redaktors un izdevējs Reinis Tukišs, mākslas un vēstures pētniece Ramona Umblija, dzejniece Inese Zandere, rakstniece Māra Zālīte un literāte Anna Žīgure.

Uz pirmo sēdi padome sanāk trešdien, 15. decembrī.

Nacionālā kultūras padome ir padomdevēja institūcija kultūras ministram kultūrpolitikas un kultūrekonomikas jautājumos. Saskaņā ar padomes nolikumu tā vērtē un prognozē atsevišķu kultūras nozaru stratēģiskās perspektīvas un izstrādā viedokli par tām plašā kultūrpolitiskā un sociālekonomiskā kontekstā. Tāpat tā sadarbojas ar dažādu nozaru ekspertu komisijām, kuras sagatavo argumentētus kultūrpolitikas stratēģijas priekšlikumus.

Padome pēc kultūras ministra pilnvarojuma pārstāv to dažādās institūcijās un uzklausa sabiedrības pārstāvju viedokli, lai nodrošinātu informācijas apriti un sniedz konsultācijas par nozares nevalstisko sektoru, piedalās likumprojektu izstrādāšanā.